Eb 2020: a szlovákoknál Dárdai játékosa az egyik kérdőjel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.18. 18:26
null
Pekarík játéka miatt izgulhatnak a szlovákok (Fotó: AFP)
Hétfőn sajtótájékoztatót tartott Pavel Hapal, a mieink elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki kiemelte, minden rendben van csapatával, egyedül talán Peter Pekarík (Hertha) játéka kérdéses.

 

A Szlovákia–Magyarország mérkőzést csütörtökön 20.45-től játsszák Nagyszombatban, és a szlovák sajtó természetesen arról faggatta a kapitányt, hogyan áll fel a védelem azok után, hogy Martin Skrtel, Tomás Hubocan és Adam Nemec lemondta a válogatottságot.

„Milan Skriniar biztosan szerepet kap, míg Skrtel posztján Denis Vavro vagy Lukás Stetina kap lehetőséget – mondta Hapal, aki nem aggódik a trió búcsúja miatt. – A csapaton belül remek a hangulat. Bár néhány rutinos játékos elhagyott minket, ott van még Marek Hamsík, Juraj Kucka. Ők eddig is magukra vállalták a vezető szerepét, ez nem fog megváltozni.”

A védelem legrutinosabb tagja Peter Pekarík, Dárdai Pál berlini légiósa, aki kirobbanthatatlan a hátvédsor jobb oldalából – már ha egészséges.

„Hetvenöt percet játszott a hét végén a Hertha második csapatában. Elővigyázatosságból cserélték le, de van három napja, hogy teljesen rendbe jöjjön, minden bizonnyal ott lesz a pályán csütörtökön – mondta Hapal Pekaríkról. – A többi játékos teljesen egészséges, de a csapat összeállításakor azt is figyelembe kell vennem, hogy három nappal később Walesszel játszunk.”

Hapalnak a szlovák újságírók említették, hogy a 2000-es Eb selejtezősorozatában egy 0–0 mellett egy 1–0-s szlovák győzelmez hozott a két csapat legutóbbi két tétmeccse.

„A magyarok agresszív stílusban játszanak, amihez a saját agresszív játékunkkal kell igazodnunk. A csütörtöki meccs teljesen más lesz, mint a húsz évvel ezelőttiek, nem bánnám, ha sok gól esne, és természetesen mi szereznénk többet” – mondta Hapal, aki korábban kifejtette, hat pontot vár csapatától az első két selejtezőn.

A SZLOVÁK VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK:
Martin Dúbravka (Newcastle United – Anglia), Matús Kozácik (Viktoria Plzen – Csehország), Marek Rodák (Rotherham United – Anglia)
VÉDŐK: Dávid Hancko (Fiorentina – Olaszország), Peter Pekarík (Hertha BSC – Németország), Lubomír Satka (DAC), Michal Siplak (Cracovia Kraków – Lengyelország), Milan Skriniar (Inter – Olaszország), Lukás Stetina (Sparta Praha – Csehország), Denis Vavro (FC Köbenhavn – Dánia)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Matús Bero (Vitesse – Hollandia), Martin Chrien (Santa Clara – Portugália), Ondrej Duda (Hertha BSC – Németország), Ján Gregus (Minnesota United – Egyesült Államok), Marek Hamsík (Talien Jifang – Kína), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen – Csehország), Juraj Kucka (Parma – Olaszország), Stanislav Lobotka (Celta Vigo – Spanyolország), Róbert Mak (Zenit – Oroszország), Jaroslav Mihalík (MSK Zilina), Albert Rusnák (Real Salt Lake – Egyesült Államok), Miroslav Stoch (Slavia Praha – Csehország)
TÁMADÓK: Michal Duris (Anorthoszisz – Ciprus), Pavol Safranko (Dundee United – Skócia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik