Dzsudzsák olyan büszkén jönne le a pályáról, ahogy felmegy

Vágólapra másolva!
2013.10.10. 10:44
null
Dzsudzsák Balázs már jó néhány gólt szerzett a pénteki mérkőzés helyszínén (Fotó: Grnák László)
A magyar labdarúgó-válogatottnak az utóbbi években nem sok babér termett Hollandiában, Dzsudzsák Balázsnak azonban szép emlékei (is) vannak az Amsterdam ArenÁ-ról, ahol péntek este a sorsdöntő Hollandia–Magyarország vb-selejtezőt rendezik. A szélső szerint ha ugyanolyan büszkén tudnak lejönni az Ajax pályájáról, ahogy felmennek, nagy baj nem lehet.

 


SOKAT SEJTETŐ MOSOLY
A legutóbbi két bajnokiból csupán az egyiken lépett pályára Dzsudzsák Balázs. Az elmúlt hét végén kilencven percet játszott a CSZKA Moszkva elleni rangadón (2–0), előtte azonban egyetlen perc játéklehetőséget sem kapott. Idehaza sokan tudni vélték, azért, mert megvan a ballábas játékos kérője, aki a télen kifizeti érte a Dinamo vezetői által kért összeget.

„Szó sincs erről – magyarázta Dzsudzsák Balázs. – Mindössze annyi történt, hogy a sorozatos mérkőzések miatt Dan Petrescu ezúttal pihentetett. Huszonketten vagyunk a keretben, szinte mindenki válogatott kerettag, a vezetőedző úgy gondolta, a könnyebb ellenféllel szemben másoknak is lehetőséget ad.”

Azt azért hozzátesszük, amikor a játékosnak ismét nekiszegeztük, hogy ezek szerint nincs kérője, sokat sejtetően elmosolyodott.

– Őszintén: nyomasztja még a szeptemberi, románok elleni kudarc?
– Megpróbáltam túllendülni rajta. Elismerem, megviselt az a néhány nap, de nem szabad, hogy az a mérkőzés most befolyásolja a hangulatunkat. Sőt azt mondom, az észtek elleni sima győzelmet követően lelkileg megerősödve vághatunk neki a következő találkozónak.
– Mit gondol, hogyan lehet visszaszerezni a szurkolók bizalmát? Egyáltalán vissza lehet?
– Nem szégyen kimondani, a hollandok ellen nem mi vagyunk az esélyesek, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie. De ha ugyanolyan büszkén tudunk lejönni a pályáról, ahogy felmegyünk, nagy baj nem lehet. Ha a szurkolók azt látják, hogy a szívünket-lelkünket kitesszük a gyepre, biztosan nem válunk céltáblává.

– Hollandia. Mit jelent ez a szó Dzsudzsák Balázsnak?
– Többet mint egy ország. Nagyon szép emlékeim vannak Eindhovenről, az országról, a stadionokról, az emberekről. Felejthetetlen éveket töltöttem el a PSV-nél.

– Milyen fogadtatásra számít?
– Eddig akárhányszor visszatértem, elismerést, tapsot kaptam, szerintem így lesz most is. Nem tagadom, magyarként hihetetlenül jó érzés, nagyon várom a péntek esti meccset.

– Pláne hogy az Amsterdam ArenA-ban rendezik, ugye?
– Kétségtelen, a bal szélen kis túlzással minden fűcsomót ismerek. A PSV futballistájaként annak idején négyszer játszottam az Amsterdam ArenA-ban, mind a négyszer gólt lőttem. Ráadásul egyszer Szuperkupát nyertünk a Feyenoord ellen, arról már nem is beszélve, hogy kétezer-nyolcban ebben a stadionban játszottam életem második holland bajnokiját, és betaláltam az Ajaxnak. Ezt az emléket már senki sem veheti el tőlem. Egyik héten még odahaza szimpla nyírlugosi srác voltam, rá néhány napra pedig már gólt lőttem a világhírű Ajaxnak.

– A válogatottal már nem ilyen mesés a mérlege.
– Sajnos. De hadd emeljem ki itt is a pozitívumot, amikor hat egyre kikaptunk, akkor is gólt lőttem. Azzal vezettünk a hollandok otthonában, csak hát végül csúnyán kikaptunk. Halkan jegyzem meg, azt a mérkőzést is az Amsterdam ArenA-ban játszottuk. Szóval ha az eredmények nem is voltak mindig kedvezőek, összességében szép emlékeim vannak a stadionról. Nagyon remélem, a péntek estét követően is így marad.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HOGY DZSUDZSÁK BALÁZS KIT TART A LEGJOBB HOLLAND JÁTÉKOSNAK, ILLETVE HÍVTÁK-E AZ UTÓBBI NAPOKBAN HOLLANDIÁBÓL, AKKOR OLVASSA EL A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN MEGJELENŐ INTERJÚT – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik