Dzsudzsák: Mindennek az alja lenne, ha nem nyernénk

Vágólapra másolva!
2010.10.06. 11:52
Dzsudzsák Balázs a harmincadik válogatottságára, továbbá arra készül, hogy a San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn megtörik a jég: a címeres mezt viselve tétmeccsen is eredményes lesz. A 23 esztendős középpályás számára mégsem a gól-, hanem a pontszerzés a legfontosabb: mint mondja, ha pénteken nem gyűjt hármat csapatával, az mindennek az alja lenne.

– A három nullás győzelemmel elégedett lenne?
– Kiegyeznék vele, persze – bólintott Dzsudzsák Balázs. – Mi több, én az egy nullás sikerünket is aláírom.– A három nullás győzelemmel elégedett lenne?
– Kiegyeznék vele, persze – bólintott Dzsudzsák Balázs. – Mi több, én az egy nullás sikerünket is aláírom.

„A három pont a lényeg, kizárólag az számít!
„A három pont a lényeg, kizárólag az számít!"

– Utóbbi esetben alighanem erős pfujolás lenne a végén...
– Nem zavarna különösebben. A három pont a lényeg, kizárólag az számít. Ha tétmeccset játszol, nyerned kell. Látványos focival, netán nézőriasztóval, mindegy, csak az a fontos, hogy győzzél!

San Marinót mégiscsak illik kitömni, nem?
– Igaza van, de... Hétfő este visszatekintettünk a Moldova elleni mérkőzésre, és Egervári Sándor meg is jegyezte, kapott hideget-meleget, mert egy nullás vezetésünknél pályára küldte az ötödik védőt. Meglehet, egyeseknek ez nem tetszett, azonban a végeredmény a szövetségi kapitányt igazolta. Nem az volt az elsődleges szempont, hogy ötöt rúgjunk, hanem az, hogy a svédországi vereség után nyerjünk. A kiírás is egyértelmű: azok a válogatottak jutnak ki a kontinenstornára, amelyek a legtöbb pontot gyűjtötték, nem azok, amelyek a legtöbb gólt szerezték. Te legyél a győztes – ez a történet lényege.

– Ha egy vetélkedőben meg kellene jelölnie San Marino legjobbját, rávágná a választ?

– Hogy őszinte legyek, nem vagyok az a két lábon járó focilexikon. Ciki, vagy nem, semmit sem tudok a vetélytársunkról. Illetve annyit, hogy a legutóbbi kezdőcsapatukban hat olyan játékos jutott szóhoz, aki a futball mellett dolgozik. Ebből is kiderül, hogy ők nem a labdarúgásra tették fel az életüket. Ettől függetlenül minden tiszteletem az övék! Nincs kizárva, némelyikük szabadságot vesz ki, hogy a Budapestre érkező keret tagja lehessen, vagy csütörtökön korábban elkéredzkedik a hivatalból, hogy elérje a Magyarországra induló gépet... Mondom, kalapot emelek előttük, hogy ilyen körülmények közepette is vállalják a különböző megmérettetéseket, de a pályán már nem lehetek, nem lehetünk tekintettel erre. Arról szó sem lehet, hogy teszem azt, vezetünk kettő nullára, és behúzzuk a kéziféket. Becsületes munkával kell legyőznünk őket, a lehető legtöbb gólt szerezve.

Az a szégyen nem eshet meg velünk, hogy ne verjük meg San Marinót! Mindennek az alja lenne, ha nem nyernénk. Ne is beszéljünk erről többet, mert már így is túlragoztuk ezt a témát. Ez a meccs egy mondatot ér, és az így hangzik: győznünk kell, és ha megvan a három pont, tehetünk egy pipát San Marino neve mellé, aztán lépjünk gyorsan tovább! A keddi, Finnország elleni összecsapás lesz a mérvadó, majd Helsinkiben derül ki, hogy valójában mire vagyunk képesek.

A DZSUDZSÁK BALÁZZSAL KÉSZÍTETT KÉTOLDALAS INTERJÚT A SZERDAI NEMZETI SPORT 2–3. OLDALÁN OLVASHATJÁK!

 AZ E-CSOPORT OKTÓBERI PROGRAMJA
2010.10.08 Magyarország–San Marino 19, Budapest, Puskás Ferenc Stadion
2010.10.08 Moldova–Hollandia 20.30, Chisinau, Zimbru Stadion
     
2010.10.12 Hollandia–Svédország 20.30, Amszterdam, ArenA
2010.10.12 Finnország–Magyarország 17.30, Helsinki, Olimpiai Stadion
2010.10.12 San Marino–Moldova20.30, Serravalle, Olimpico
AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 2 2 8–0 +8  6
2. Hollandia 2 2 7–1 +6  6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 2–3 –1  3
4. Moldova 2 1 1 3–2 +1  3
5. Finnország 2 2 1–4 –3  0
6. San Marino 2 2 0–11 –11  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik