Dzsudzsák: A görög névsor erősebbnek tűnik, de...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.28. 13:44
null
Dzsudzsák Balázs a hét elején még könnyített munkát végzett, de már harcra kész (Fotó: Szabó Miklós)
A vasárnapi Magyarország–Görögország Eb-selejtező előtt Dzsudzsák Balázs nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. A szélső elmondta, korábbi kisebb sérülése után játékra készen várja a csatát, amely abból a szempontból sorsdöntő lehet, hogy végérvényesen tudatosíthatjuk a vetélytársakban, komolyan kell számolni velünk.

 

– Hogy van a bokája?
– Köszönöm, egyre jobb állapotban – szolgált jó hírrel a Nemzeti Sport kérdésére Dzsudzsák Balázs, a magyar válogatott csapatkapitánya, akinek a Dinamo Moszkva múlt vasárnapi mérkőzésén fordult alá a bokája. – Az orvosi stábunk kiváló szakemberekből áll, ők mindent megtesznek azért, hogy játszhassak. Imádok ugyan futballozni, meccset játszani, edzeni, ám ez egyszer, nem tagadom, nem jött rosszul, hogy a hét elején lazíthattam valamelyest. Az elmúlt időszak megterhelő volt, nemzetközi kupamérkőzések és orosz bajnokik váltogatták egymást, kissé elfáradtam, így egy kis pihenés még jól is jött.

– Tehát játszik vasárnap.
– Ha minden jól alakul és a kapitány is betesz a kezdőbe, akkor vasárnap ott leszek.

– Milyen lesz belülről a görögök elleni meccs?
– Nem mondok újat, nehéz. Ha összehasonlítjuk a két névsort, a vendégeké erősebbnek tűnik, de azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a helyszínen húszezren lesznek velünk. Márpedig ez jelentős erőfölény, nemde? Ha valamivel, a hazai pálya pozitív értelemben vett előnyével kiegyenlíthetjük az esetleges tudásbeli különbséget. Hogy papíron a görög válogatott acélosabb, szerencsére nem jelenti azt, hogy egygólos előnnyel kezdi a mérkőzést. Döntetlenről indulunk, aztán meglátjuk, mi lesz. Ahogyan a görögök, mi is megszerezhetjük a három pontot.

– Csalódott lenne, ha a lefújást követően ugyanaz a két szám virítana az eredményjelzőn, mint a kezdés pillanatában?
– Nem úgy vágunk neki a mérkőzésnek, hogy az iksz is megfelel nekünk – ha így tennénk, alighanem vereség lenne a vége. Ha az álmainkat valóra akarjuk váltani, itthon nem hibázhatunk sokat – sajnos három pontot már veszni hagytunk az északírek ellen. Tudjuk, hogy a görögöknek nincs más választásuk, mint nyerni, ám ettől még nem rohamoznak majd húszan, ha a kapus is feljön, tizenegynél többen akkor sem veszélyeztethetik a kapunkat. Arra kell ügyelnünk, hogy a taktikát betartva, forró szívvel, de hideg fejjel tartsuk kontroll alatt a meccset.

– A mi szempontunkból nevezhető sorsdöntőnek a találkozó?
– Annyiból igen, hogy ha nyerünk, végérvényesen tudatosítjuk a vetélytársakban, hogy komolyan kell számolniuk velünk. Ha sikerrel járunk, reális cél lehet a harmadik hely megszerzése a csoportban, és még feljebb is kacsingathatunk, habár az már bravúr lenne a javából, ha előrébb végeznénk. S ne feledjük azt sem, hogy ha legyőzzük a görögöket, kipöcköljük őket a továbbjutásért zajló versenyfutásból.

A SZÉLSŐVEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT, AMELYBEN A CSAPAT HANGULATÁRÓL, A FELKÉSZÜLÉSRŐL IS BESZÉL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN.

EURO 2016, SELEJTEZŐK
F-CSOPORT, 5. FORDULÓ


MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG
(ÉLŐ, szöveges tudósítás az NSO-n! Tv: Duna)
Budapest, Üllői út. 20.45 V: Karaszjov (orosz)

Észak-Írország–Finnország
(Tv: Sport2)
Belfast,
Windsor Park. 18.00 V: Marciniak (lengyel)

Románia–Feröer
Ploiesti,
Ilie Oana Stadion. 18.00 V: Dias (portugál)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Románia 4 3 1 6–1 +5 10
2. Észak-Írország 4 3 1 6–3 +3 9
3. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1 7
4. Finnország 4 1 1 2 4–5 –1 4
5. Feröer 4 1 3 2–6 –4 3
6. Görögország 4 1 3 1–5 –4 1

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A GÖRÖGÖK ELLEN

KAPUSOK
Bogdán Ádám
(Bolton Wanderers – Anglia), Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham – Anglia)

VÉDŐK
Fiola Attila
(Puskás Akadémia FC), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Lang Ádám (Győri ETO FC), Leandro de Almeida (Omonia – Ciprus), Simon Krisztián (1860 München – Németország), Szolnoki Roland (Videoton FC)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Elek Ákos
(Csangcsun Jataj – Kína), Gera Zoltán (Ferencváros), Hajnal Tamás (Ferencváros), Koman Vladimir (Diósgyőri VTK), Pintér Ádám (Levadiakosz – Görögország), Tőzsér Dániel (Watford – Anglia)

TÁMADÓK

Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva – Oroszország), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Priskin Tamás (Győri ETO FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Roland (Ferencváros)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik