Buharov azt sem tudta, hogy Huszti magyar

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.02. 12:24
null
Buharov (jobbra) nem tudta, hogy Huszti magyar (Fotó: Action Images - archív)
Alekszandr Buharov, az orosz labdarúgó-válogatott csatára eléggé középszerű csapatnak tartja a magyar nemzeti együttest, amelynek tagjai közül szinte senkit sem ismer, még a Zenitben játszó Huszti Szabolcsról sem tudta, hogy magyar.

A Rubin Kazany támadója a Szovjetszkij Szportnak nyilatkozott, mielőtt a szbornajával útnak indult volna Győrbe, a szerda este 19.30 órakor kezdődő magyar–orosz felkészülési mérkőzés színhelyére.

„Huszti Szabolcs? Őt természetesen ismerem, de eszembe sem jutott volna, hogy magyar. Sosem érdeklődtem a Zenit futballistájának állampolgársága felől" – idézte kedden internetes oldalán a moszkvai sportlap Buharovot.

Összeállításában – amelyben kiemelt hangsúlyt kapott a szovjetek által az 1986-os vb-n a magyar válogatottra mért 6–0-s vereség – a Szport Ekszpressz is megszólaltatta a támadót, aki leszögezte: most biztosan nem születik ilyen végeredmény.

Az újságnak nyilatkozott a Rubin másik válogatott játékosa, a kazanyi csapatkapitány Szergej Szemak is, aki arról beszélt, hogy Magyarországról – földrajzi fekvésén és fővárosa nevén kívül – mit sem tudnak. Viszont – szemben az újságírói felvetéssel – a középpályás egyáltalán nem tartja haszontalannak a barátságos meccset, amely az utolsó fellépése lesz orosz szövetségi kapitányként a holland Guus Hiddinknek.

„Bármilyen válogatott találkozó hasznos, így ez is, főleg a csapatépítés szempontjából, miközben tény, hogy a szbornaja rendre csak tétmérkőzéseket játszik, barátságosat a legritkábban. A magyarországi ráadásul a holland mester búcsúmeccse lesz, ezért is fontos számunkra" – mondta Szemak.

„Jó játékkal szeretnénk elköszönni tőle" – fűzte hozzá Buharov.

Az orosz sportsajtó írásaiból kiderült, hogy a 19 fős keretből ketten sérüléssel bajlódnak, s egyelőre kérdéses Huszti szentpétervári klubtársának, a középpályás Vlagyimir Bisztrovnak és a válogatott csapatkapitányának, az Angliában légióskodó Andrej Arsavinnak a játéka. A Szovjetszkij Szport szerint a londoni Arsenal támadója maga döntheti el, hogy pályára lép-e Győrött, vagy sem.

A MAGYAR KERET

Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Király Gábor (1860 München)

 

Védők: Szélesi Zoltán (DVSC-TEVA), Bodnár László (DVSC-TEVA), Gyepes Gábor (Cardiff City), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Horváth Gábor (Videoton)

 

Középpályások: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koltai Tamás (Győri ETO), Dárdai Pál (Hertha BSC), Dzsudzsák Balázs (PSV), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)

 

Támadók: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Torghelle Sándor (Augsburg), Szalai Ádám (Mainz)

Gyepes és Dzsudzsák sérüléssel bajlódik.

AZ OROSZ KERET
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Gabulov (Dinamo Moszkva)

Védők:
Alekszandr Anjukov (Zenit), Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Gyenyisz Kologyin (Dinamo Moszkva), Renat Janbajev (Lokomotiv Moszkva)

Középpályások:
Gyinyijar Biljaletgyinov (Everton), Vlagyimir Bisztrov (Zenit), Igor Gyenyiszov (Zenit), Konsztantyin Zirjanov (Zenit), Szergej Szemak (Rubin Kazany), Igor Szemsov (Dinamo Moszkva), Dmitrij Torbinszkij (Lokomotiv Moszkva)

Támadók:
Andrej Arsavin (Arsenal), Alekszandr Buharov (Rubin Kazany), Roman Pavljucsenko (Tottenham Hotspur), Pavel Pogrebnjak (VfB Stuttgart)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik