Búcsúmeccs Lewandowski nélkül; Késely Ajna jó úton jár Bernek Péterrel

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.11.14. 23:10
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
A Sporting Kansas City nem engedte el a válogatott idei utolsó két világbajnoki selejtezőjére Sallói Dánielt,
A Sporting Kansas City nem engedte el a válogatott idei utolsó két világbajnoki selejtezőjére Sallói Dánielt,
aki 30 mérkőzésen 16 gólt és 8 gólpasszt jegyzett az MLS alapszakaszában. A csatár most arra koncentrál, hogy a bokája teljesen rendbe jöjjön, és hogy a rájátszásban jól szerepeljen a csapattal. A Kansasszel közel jártak az alapszakasz-győzelemhez, de nem sikerült megnyerniük a Nyugati konferenciát, ez hátrányt jelent a rájátszásban, ennek ellenére Sallói a bajnoki címmel lenne igazán elégedett. Beszélt arról is, hogy nem csak a klubját, hanem a magyar válogatottat is szeretné sikerekhez segíteni.


Végre-valahára hazai közönség előtt léphetett jégre a férfi jégkorong-válogatott a Sárközy Tamás-emléktornán, ami „felemelő volt” Sean Simpson szerint. A szövetségi kapitány korábban nem dolgozott együtt Kulmala Rasmusszal és Galló Vilmossal, megkérdeztük a véleményét a két hokisról. A kanadai tréner azt mondta, Kulmala remekül játszott, nem okozott gondot neki a beilleszkedés, szakmailag és emberileg is kedveli, de tétmeccsekhez szüksége lesz a magyar útlevélre. Galló Vilmossal eddig csak telefonon beszélt, most személyesen is megtapasztalta, hogy igazi vezéregyéniség. Simpsont arról is faggattuk, elég mély-e a keret a sikeres világbajnoki szerepléshez?

Bár az első világháborút 1918. november 11-én „lefújták”, nemcsak a nagypolitika színpadán, a sportban sem csillapodtak az indulatok. Még hosszú éveknek kellett eltelniük addig, amíg a vesztes nemzetek – így a Trianonban megcsonkított Magyarország – újra elfoglalhatták az őket megillető helyet a tempót diktáló győztesek között. Így aztán nemcsak az nem meglepő, hogy az 1920-as antwerpeni olimpián nem vehettek részt legjobbjaink, de azon sem kell csodálkozni, hogy a FIFA sem fogadta tárt karokkal a mieinket. A Carl Hirschman FIFA-főtitkárt a Sporthírlap képviseletében Hágában meglátogató riporter, Klein Ignác erről is faggatta a holland sportvezetőt. Részletek Népsport mellékletünkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik