Bolgár–magyar: Örülök, hogy Loic Nego ott van a keretben – Szilágyi Áron

NS-összeállítás/I. SZ.NS-összeállítás/I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.10.07. 21:30
null
Loic Nego válogatott tagságának több sportolónk is örül (Fotó: Török Attila)
„Végre tökösek vagyunk. Van karaktere a válogatottnak. Csapatként működve nyerhetünk. A magabiztosságot fenn tudjuk tartani” – ilyen vélemények hangoztak el legjobb sportolóinktól, olimpiai és világbajnoki érmeseinktől a magyar válogatott csütörtöki, Bulgária elleni Eb-pótselejtezőjével kapcsolatban. Sportolóink magyar sikert tippelnek.

Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa címvédője
Követtem a válogatott Európa-bajnoki selejtezős szereplését, már csak azért is, mert Marco Rossi jó néhányszor eljött a hungaroringi versenyeinkre, és én is meghívást kaptam a válogatott egyik mérkőzésére. Bár nem vagyok a futball szakértője, úgy gondolom, ha ezt a habitust és magabiztosságot fenn tudjuk tartani, még olyan meghatározó emberek távollétében, mint Szoboszlai Dominik, esélyünk van az egygólos győzelemre.
Tipp: 0–1

Hornyák Dóra, a DVSC Schaeffler kézilabdázója
A magyar szurkolók mindig sokat segítenek a válogatottnak, biztosan nagyon nehéz lesz a fiúknak az ő támogatásuk nélkül pályára lépni Bulgáriában. Ennek ellenére abban bízom, hogy csapatként lesz erős a magyar válogatott, és nyerni tud Szófiában. Hajrá, magyarok!
Tipp: 1–2

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó
Mindig optimistán állok a magyar sportolók, így labdarúgóink szerepléséhez is. Tudom, naiv gondolat, de bárkivel játszunk, én hiszem, hogy nem elérhetetlen a győzelem. A bolgár futballt nem ismerem, és nem is akarom alábecsülni, de szerintem a magyar válogatottnak le kell győznie a bolgár csapatot. Az elmúlt időszakban megéltünk pozitívumokat a magyar fociban, a Fradinak köszönhetően remélhetőleg hazánkba jön majd Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is. Már ez egy csoda! Miért ne sikerülhetne a pótselejtező a mieinknek?!
Tipp: 1–2

Bánhidi Bence,   a Mol-Pick Szeged válogatott kézilabdázója     
Az előző két Nemzetek Ligája-meccsen volt karaktere a magyar válogatottnak, ami nagy előrelépés az utóbbi két-három évhez képest. Ebben a rendkívüli helyzetben nehezebb a dolguk, szokatlan helyzetekhez és szabályokhoz kell alkalmazkodniuk, de meg fogják oldani ezt a feladatot is a srácok. A tévé előtt szurkolok nekik.
Tipp: 1–2

Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó
A magyar csapat győzelmét várom a mérkőzésén – nagyon bizakodó vagyok, hiszen a válogatott jó formát mutatott az utóbbi időben. Természetesen fájó, hogy Szoboszlai Dominik nem lehet a pályán, őszintén bízom benne, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány fejében már megvan az új forgatókönyv. Ha győz a csapat, nagy lépést tesz afelé, hogy újra ott legyen az Európa-bajnokságon, ráadásul a siker hatalmas lelki erőt adhat a fiúknak a továbbiakban.
Tipp: 0–1

Nagy Gergő válogatott jégkorongozó, az FTC-Telekom csapatkapitánya
Szokás szerint követem a válogatott szereplését, és az előző két meccs alapján van mire építkezni, még az oroszok elleni vereségből is, hiszen háromgólos hátrányból sikerült majdnem felállnunk. Szoboszlai Dominik hiánya nyilván nagy érvágás, ő a mozgatórugója ennek a csapatnak, de az ilyen helyzetek szokták még jobban egységbe kovácsolni a társaságot, a játékosok még inkább egymásért küzdenek. Bulgáriában sosem könnyű, de mindannyian nagyon szurkolunk, és szerintem meglehet a győzelem.
Tipp: 0–2

Perl Zoltán, a Falco válogatott kosárlabdázója
Nagyon kemény meccsre számítok, főként, hogy az egyik legjobb játékosunk, Szoboszlai Dominik hiányozni fog. Ennek ellenére jó esélye van a csapatnak a győzelemre, látva az előző két Nemzetek Ligája-meccset, amelyeken a törökök ellen kifejezetten jól játszottunk, és az oroszok ellen is voltak jó periódusaink. Szerintem az izlandiak nyernek otthon a románok ellen, tehát velük mérkőzünk majd az Európa-bajnoki kvalifikációért.
Tipp: 0–2

Szilágyi Áron olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó
A koronavírus-járvány idején sokkal több focimeccset láttam, mint azt megelőzően összesen, de nem csak emiatt várom izgatottam a magyar válogatott Bulgária elleni mérkőzését. Annak nem örülök, hogy Szoboszlai Dominik nem játszhat, annak viszont igen, hogy Loic Nego ott van a válogatott keretben, kíváncsian várom, pályára lép-e a bolgárok ellen. Leginkább a magyar csapat hatékony védekezésében bízom és abban, hogy egy góllal jobbak leszünk ellenfelünknél.
Tipp: 0–1

Jansik Szilárd, az FTC-Telekom Európa-bajnok és Bajnokok Ligája-győztes vízilabdázója
Mindig követem a válogatott mérkőzéseit, ha tehetem, a helyszínen szurkolok a csapatnak, most a tévé előtt drukkolok. Kint voltam azon a meccsen, amelyen öt éve kivívták a srácok az Eb-szereplést, remélem, most is sikerül nekik, nagy élmény lenne Budapesten Eb-mérkőzéseket látni. Sajnálom, hogy az egyik legjobb játékosunk, Szoboszlai Dominik nem játszhat ezen a fontos meccsen, de bízom benne, hogy csapatként működve nélküle is nyerünk Bulgáriában.
Tipp: 0–1

Rédli András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző     
Nagyon várom a meccset. Ferencváros-drukkerként jó érzéssel olvasom, hogy a csapat sikertörténete miatt tartanak a bolgárok a válogatottól; a BL-be jutás futball-lázban tartja az országot, amiből a válogatott is profitálhat. Sajnálom, hogy Szoboszlai Dominik nem játszhat, annak viszont örülök, hogy Sigér Dávidot végre felfedezte egy kapitány. Marco Rossit taktikus, igazi olasz tulajdonságokkal felvértezett edzőnek tartom, vezérletével bizonyítani fogjuk, hogy jobbak, erősebbek vagyunk.
Tipp: 1–2

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó
Nemigen követem a futballt, de a Fradi bravúros menetelését figyelemmel kísértem a Bajnokok Ligájában, az összes meccsét megnéztem, és nagyon örültem, hogy a csoportkörbe jutott. Reménykedem, hogy felívelőben van a magyar labdarúgás, és bízom a válogatottban, hogy beáll ebbe a sorba, és újra kijut az Európa-bajnokságra, mert szükség van ilyen futballsikerekre. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nagyon nehéz meccs lesz a bolgárok elleni, sok a távol maradó, de hiszek a focistáinkban, hogy nagy akarattal játszanak, és sikerül nekik a bravúr. Biztosan megnézem a meccset.
Tipp: 1–2          

Kammerer Zoltán  háromszoros olimpiai bajnok kajakos
Magyar győzelmet várok, noha a koronavírus átírta az összeállítást, ami egy kicsit elbizonytalanított. Az 1–3 merész tipp lenne, de az egygólos siker meglehet, meglesz. A magyar futballban az utóbbi időben elindult valami, a Ferencváros menetelésének köszönhetően is kezd tekintélye lenni a hazai focinak, a bajnokság sem csak egycsapatos, és jók a fiatal játékosok. A legnagyobb előrelépést a mentális tényezőkben látom, végre tökösek vagyunk, ami nagyon sokat számít.
Tipp: 1–2

Kovács Sarolta világbajnok öttusázó
Nagy reményekkel várjuk a pótselejtezős mérkőzést, már csak azért is, mert ha nyerünk, hazai környezetben láthatjuk vendégül az Izland–Románia párharc győztesét, és ez igazi focilázat, országosan jó hangulatot ígér. Úgy látom, az elmúlt időszakban van karaktere a válogatottnak, például nekem nagyon tetszik Szoboszlai Dominik játéka, folyamatos, kiegyensúlyozott jó szereplése. Igaz, most rá nem számíthat a szövetségi kapitány, de fehérváriként nagyon örülök Loic Nego keretbe hívásának. Bízom a sikerben.
Tipp: 1–2

Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető
Sajnos Szoboszlai Dominik nem játszhat, remélem, tudja valaki pótolni, mert mostanában remek formában van, az ő hiányát biztosan megérezzük. Szerintem hosszabbításban fog eldőlni a bolgárok elleni meccs, jelenleg ugyan nincs kiemelkedő játékosuk, de csapatszinten jól tudnak együttműködni, ezért biztosan nehéz dolgunk lesz. Bízom benne, hogy meglesz a bolgárok elleni győzelem, és utána az Eb-re kijutás is. A magyar válogatott meccseit egyébként mindig figyelemmel követem, ha módom van rá, személyesen is ki szoktam menni megnézni.
Tipp: 1–1 (hosszabbításban 1–2)

Minden megkérdezett magyar továbbjutást tippelt (Fotó: Török Attila)
Minden megkérdezett magyar továbbjutást tippelt (Fotó: Török Attila)

AZ EB-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA
A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, 2020. OKTÓBER 8.
20.45:Bulgária–MAGYARORSZÁG(Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.45:Izland–Románia (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!
DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:Dibusz Dénes(Ferencváros),**Gulácsi Péter(RB Leipzig – Németország),Hegedüs Lajos(Paksi FC)
Védők:Bese Barnabás(Oud-Heverlee Leuven – Belgium),Botka Endre(Ferencváros),Fiola Attila(Mol Fehérvár FC),Hangya Szilveszter(Mol Fehérvár FC),Kecskés Ákos(FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus),Loic Nego(Mol Fehérvár),Willi Orbán(RB Leipzig – Németország),Szalai Attila(Apollon – Ciprus)
Középpályások:Cseri Tamás(Mezőkövesd),Gazdag Dániel(Budapest Honvéd),Holender Filip(Partizan Beograd – Szerbia),Kalmár Zsolt(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Nagy Ádám(Bristol City – Anglia),Schäfer András(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia),Sigér Dávid(Ferencváros)
Támadók:Könyves Norbert(Zalaegerszegi TE FC),Nikolics Nemanja(Mol Fehérvár FC),*Sallai Roland(Freiburg – Németország),Szalai Ádám(Mainz – Németország),Szőke Adrián(Heracles Almelo – Hollandia),Varga Kevin(Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Rolandcsak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhat a szakmai stáb rendelkezésére
**Gulácsi Pétera Szerbia elleni NL-mérkőzés után utazik vissza klubcsapatához

A BOLGÁR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Nikolaj
Mihajlov(Levszki),PlamenIliev(Ludogorec),GeorgiGeorgiev(Cserno More),MartinLukov(Lokomotiv Plovdiv)
Védők: Vaszil
Bozsikov(Slovan Bratislava – Szlovákia),SztrahilPopov(Hatayspor – Törökország), Anton Nedjalkov (Ludogorec), Georgi Terziev (Ludogorec), Cicinho (Ludogorec), Krisztian Dimitrov (Hajduk Split – Horvátország), ValentinAntov (CSZKA Szófia),Dimitar Velkovszki(Cercle Bruges – Belgium)
Középpályások: Georgi Kosztadinov
(Arszenal Tula – Oroszország),TodorNedelev(Botev Plovdiv), Krisztijan Malinov(OH Leuven – Belgium),GalinIvanov(CSZKA 1948),Alekszandar Cvetkov (Beroe), BirszentKaragaren(Lokomotiv Plovdiv),JaniszKarabeljov(Szlavija),Filip Krasztev (Szlavija), BoriszlavConev(Levszki),Dominik Jankov(Ludogorec)
Támadók: KirilDeszpodov(Ludogorec),BozsidarKraev(FC Midtjylland – Dánia), Dimitar Iliev (Lokomotiv Plovdiv), SzpaszDelev(Arda Kardzsali),Iszmail Isza(Cserno More),Georgi Jomov(CSZKA Szófia)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik