Bodnár: Nem szabad leváltani Koemant!

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 09:21
null
Bodnár László (2) és társai csalódottan hagyták el az amszterdami stadion gyepét (Fotó: Szabó Miklós)
Amszterdam és Budapest között félúton csak úgy ömlött a szó Bodnár Lászlóból. A bajnok DVSC-TEVA játékosa, a válogatott hátvédje ritkán szokott kifakadni, de a 6–1-es csapás után megtette.

– Megalázó volt, ugye?
– Az – felelte a pályafutása alighanem legkínosabb meccsén elmélkedő játékos. – Tudtuk, mire számíthatunk, tisztességesen felkészültünk a hollandokból, mégis ez lett a vége. Lehet minket ütni, vágni, ám ez a realitás, ekkora differencia van a holland és a magyar futball között – minden szinten. Hadd kérdezzek valamit: bizonyára tudósított már, mondjuk, az újpesti stadionból, most pedig az Amsterdam ArenA-ban dolgozhatott. Érzékelte a különbséget?

– Hogyne. Más világ.
– Na, legalább akkora szakadék van a két ország labdarúgása között is. Mondok mást! Ha azt vesszük alapul, melyikünk hol játszik, így állt fel a védelmünk: Debrecen, Anderlecht, Videoton, Sion. A hazai csapat támadó négyese pedig így festett: Liverpool, Internazionale, Real Madrid, Arsenal. Miről beszélünk?! Ráadásul a hollandok egytől egyig kulcsemberek klubjukban, míg nálunk jó néhányan vannak, akik alig kapnak lehetőséget. Így képtelenség felvenni a versenyt az elittel.

– Ha meghallja Arjen Robben nevét, hideglelést kap?
– Azt csinált velem, illetve velünk, amit akart. Erwin Koeman mindent bemagoltatott velem, tudtam, hogy a következő másodpercben mit lép majd, mégis képtelen voltam megállítani. Az, hogy rajtam könnyedén túljutott, egy dolog, de őt az Inter vagy a Manchester United védői sem tudják megállítani. Akiket idáig őriztem, azok közül Ryan Giggs volt a csúcs, de Arjen Robben magasan lekörözte. A lefújást követően ültünk az öltözőben, amikor Juhász Roland felvetette: „Te jó ég, ezek után milyen lehet Messit fogni?!"

– Ha jól sejtem, a hátuk közepére sem kívánták a Németország és Hollandia elleni összecsapást?
– Nagyon nem hiányzott. Kár volt lekötni ezt a két mérkőzést. Sajnos nem először bizonyosodik be, hogy a magyar futballista nem bírja összeszedni magát a bajnokság után. Szomorú, de ez van.

– Talán majd az új kapitánnyal jobb lesz…
– Ne higgye! Ez nem edzőfüggő. Tovább megyek: szerintem Erwin Koemant nem lenne szabad leváltani. Az, hogy itt tartunk, nem az ő hibája. A baj az, hogy a magyar futball szótárában ismeretlen fogalom a türelem. Aki idejön, és elsőre nem tud csodát tenni, elzavarják. Itt volt Lothar Matthäus, elkezdett valamit, nem jutottunk ki az Európa- bajnokságra, püff, kirúgták. Most Erwin Koemannal akarják megtenni ugyanezt. Miért? Egy magyar szakember többet tudna kihozni belőlünk? Elárulom: nem. Gera Zoltánon, valamint az egy-két sérülten kívül be tudna hívni mást a keretbe? Nem. A fiatalok ügyesek, de tíz-húsz percnél többet még nem bírnak ezen a szinten. Szóval, ennyien vagyunk, ennyit tudunk. Bár ide a bökőt, hogy az Európa-bajnoki selejtezőn már nem kapunk hatot a hollandoktól.

– Mire fel ilyen optimista?
– Márciusban játszunk majd, nem júniusban.

– Ezzel nem győzött meg.
– Remélem, majd akkor meggyőzöm. Hozzátenném, akik szidnak minket, joggal teszik, ám azt ne feledjék közben, hogy Hollandia a múlt kedden a világbajnoki részvevő Ghánát intézte el négy egyre. Persze a hat egy még csúnyább. Mindenesetre bízom benne, hogy Erwin Koemannal együtt kapunk lehetőséget a javításra.

A BODNÁR LÁSZLÓVAL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A HÉTFŐI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik