Böde: Maradok ugyanaz a munkás futballista

Vágólapra másolva!
2013.03.28. 08:47
null
Böde Dániel ígéri: ugyanaz a harcos futballista marad, aki eddig is volt (fotó: Szabó Miklós)
A Törökországban elért 1–1-nek köszönhetően a magyar labdarúgó-válogatott a második helyről várja a világbajnoki selejtezősorozat őszi folytatását. A kedd esti isztambuli mérkőzés egyik hőse a második válogatott fellépésén az első gólját szerző Böde Dániel volt, aki a lefújás óta nem győzi fogadni a gratulációkat.

 

– Sztár lett?
– Dehogy lettem az! – tiltakozott Böde Dániel. – De miért is lennék az?

– Azért, mert élete második válogatott meccsén roppant fontos gólt szerzett. Máris önről beszél az ország.
– Ez hülyeség. Vagy legalábbis én annak tartom. Az odáig rendben, hogy lőttem egy gólt Törökországnak, ettől azonban nem változom meg. Arra mérget vehet, hogy megmaradok ugyanannak a munkás futballistának, aki eddig voltam.

ÚJRA FRADISTA GÓL
Böde Dániel isztambuli találatát megelőzően igen régen szerzett gólt legutóbb ferencvárosi játékos a magyar labdarúgó-válogatottban. 2005. szeptember 3-ig kell visszamenni az időben, amikor Máltát fogadta világbajnoki selejtezőn nemzeti csapatunk, és Lothar Matthäus együttese 4–0-ra győzött. A sikerből az akkor a Fradiban játszó Takács Ákos egy bombagóllal vette ki a részét.

A gólt itt nézheti meg videón!

– Munkás futballista?!
– Én így jellemzem magam.

– A lefújás óta hány SMS-t fogadott?

– Kettőt. Na jó, csak vicceltem. Száznál is többet. Az ismerősök a telefonomra küldtek gratuláló üzeneteket, az ismeretlenek a közösségi oldalon írtak szépeket.

– Mondom, hogy sztár lett.
– Mondom, hogy nem.

– Amikor a meccs után, a vegyes zónában megkapta a kérdést, hogyan érez, nem tudott felelni. Egyet aludva a történtekre már megvan a válasz?
– Örülök.

– Ezt mindjárt gondoltam.
– Boldog vagyok.

– Köszönöm…
– Tényleg boldog vagyok. Nem utolsósorban azért, mert valóban sok embernek szerezhettem örömöt. Szerdára virradóra volt időm átgondolni, hogy mit éltem át. Mivel a meccs után repülőre ültünk, már-már hajnal volt, mire hazaértem. Ahogy beléptem az ajtón, a kisfiam felébredt, hogy aztán a mellkasomon szuszogva aludjon vissza. Folyton fészkelődött, fognom kellett, nehogy lepottyanjon rólam, no meg az ágyról…

– A góljáról mesélt neki?
– Ahhoz még kicsi, hogy megértse. Ha nagyobb lesz, majd együtt visszanézzük.

– Ha jól sejtem, „séróból” is el tudja mondani, mi történt a hetvenegyedik percben.
– Valami dereng… Kádár Tamás bedobását követően reméltem, hogy az eső áztatta, mély talajon a védőről elém pattan a labda, és úgy is lett. Mindössze annyi dolgom maradt, hogy bevágjam!

– Első válogatottbeli tétmeccsén rögtön a kapuba talált. Erről álmodott?
– Nem álmodtam, beszéltem róla. „Pipi” bácsi, a szerelésfelelősünk még a múlt héten azzal állt elém, hogy ha beszállok a románok ellen, a nyolcvanhatodik percben gólt szerzek. A Puskás-stadionban sajnos nem jutottam szóhoz, ám ami akkor nem sikerült, kedden igen. „Pipi” bá azt mondta, így sem rossz…

ARRA IS KÍVÁNCSI, EGERVÁRI SÁNDOR KAPITÁNY MIVEL KÜLDTE PÁLYÁRA A TÖRÖKÖK ELLEN BÖDE DÁNIELT? MIT GONDOL A KÖNYÖKLÉSÉRT KAPOTT SÁRGA LAPJÁRÓL? TARTOTT-E A TÖRÖK JÁTÉKOSOKTÓL? VÁLASZOK A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik