Az Év Sportolója Gála: Marco Rossi 2023-ban is az év edzője szeretne lenni

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2023.01.10. 07:08
Marco Rossi másodszor lett az Év edzője Az Év Sportolója Gálán, de itt nem állna meg, mert ahogy az olaszok mondják: a kettő nem ér semmit a három nélkül. Tisztában van vele, ha 2023-ban is ő akarja hazavinni a trófeát, ahhoz a magyar labdarúgó-válogatottnak ki kell jutnia az Európa-bajnokságra. 

„Amikor olyan sikeredzők társaságába kerülsz, amilyenben most én voltam, egyáltalán nem lehetsz biztos benne, hogy te nyered a díjat. Harminchárom százaléknyi esélyem volt erre, s szerencsém volt, hiszen az újságírók rám voksoltak. Nagyon büszke vagyok erre a díjra, de ha enélkül mentem volna haza, az is büszkeséggel töltött volna el, hogy nagyszerű sportolók, edzők körében tölthettem ezt az estét. Másodszor lettem az Év edzője, mi, olaszok azt szoktuk mondani, a kettő semmit sem ér a három nélkül. Szóval, remélem, hogy a következő évünk még sikeresebb lesz a válogatottal, mert az azt jelentené, hogy kijutottunk az Eb-re” – mondta Marco Rossi.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról is beszélt videónkban, hogy bár nem szereztek címeket 2022-ben, a szurkolók szeretetét és bizalmát elnyerték. A legfőbb cél pedig az, hogy ezt 2023-ban is megtartsák. Emellett azt is elárulta, milyen ajándékot kapott Az Év Sportolója Gála után Bíró Attilától, a magyar női vízilabda-válogatott vb-ezüstérmes szövetségi kapitányától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik