Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.18 07:15 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Koeman nem fogad el kifogásokat a játékosoktól, ha pályára kell lépni

Nem fogad el kifogásokat: ha a mérkőzés lejátszása mellett dönt, elvárja, hogy a labdarúgók a legjobb állapotban utazzanak el Izraelbe. Erwin Koeman szombaton újra Magyarországra érkezett, a szövetségi kapitány tervei szerint néhány napon belül eldönti, elutazik-e a válogatott a február 11-i tel-avivi találkozóra, vagy sem.

Erwin Koeman nem fogad el kifogást, ha pályára kell lépni, ám ő is tudja: 45 kilométerre Tel-Avivtól háborús helyzet van
Fotó: M. Németh Péter
Erwin Koeman nem fogad el kifogást, ha pályára kell lépni, ám ő is tudja: 45 kilométerre Tel-Avivtól háborús helyzet van
Beindult az év Erwin Koeman számára: a szövetségi kapitány a téli szünetet követően szombaton ismét Magyarországra érkezett. A 47 éves szakember egy nappal elutazása előtt Eindhovenben még a holland epilepsziaalapítvány utazó nagyköveteként a szervezet évadnyitó ünnepségén vett részt, szombaton azonban már kollégája, a válogatott pályaedzőjeként dolgozó Máté Csaba szekszárdi meghívásának tett eleget. Erwin Koeman a landolást követően a Ferihegyi repülőtér parkolójában autóba pattant, hogy aztán meg se álljon a szekszárdi tornacsarnokig, ahol délután öt órától a helyi utánpótlás-labdarúgótorna döntőjét követően érmeket és kupákat adott át a gyerekeknek.

A kapitány egyáltalán nem tűnt gondterheltnek, a tőle megszokott széles mosollyal osztotta az autogramokat. Jókedvűen diskurált a gyerekekkel, pedig a gondolatai nyilvánvalóan egészen máshol jártak: hamarosan döntenie kell, elutazzon-e a válogatott Izraelbe, vagy sem.

Szombati számunkban a játékosok már kifejtették véleményüket: az izraeli–palesztin konfliktus igenis aggasztja őket, és ha a következő napokban sem fejeződik be a december vége óta tartó közel-keleti háború, a labdarúgók jobbnak látnák, ha február 11-én nem kellene pályára lépniük a tel-avivi Ramat Gan Stadionban.

A játékosok nem tagadják: félnek, és nem szeretnének a terrorizmus célpontjaivá válni. Erwin Koeman viszont úgy véli: a futballisták dolga, hogy fittek és egészségesek legyenek, a többit bízzák rá. Ha a Magyar Labdarúgó-szövetség vezetősége, de legfőképpen Erwin Koeman a mérkőzés lejátszása mellett dönt, a labdarúgóknak kötelességük a legjobb állapotban elutazni Izraelbe.

„Hallottam, hogy néhány játékos fél elutazni Izraelbe, de azt hiszem, ezekben a napokban sokkal fontosabb lenne, hogy klubjaikra és a futballra koncentráljanak – mondta a lelátón üldögélve Erwin Koeman. – Megértem, hogy aggasztja őket a helyzet, de ha végül a mérkőzés lejátszása mellett döntünk, nem fogadok el kifogásokat. Félniük nem kell, ha úgy ítélem meg, hogy valóban veszélyes lenne a tel-avivi találkozó lejátszása, értelemszerűen nem utazunk el.”

A kapitány Budapestre érkezve szeretné alaposabban körüljárni a kialakult helyzetet, egyeztet Kisteleki István MLSZ-elnökkel, mivel a döntést minél hamarabb meg kell hoznia. „Rövid időn belül dönteni kell – ismerte el a kapitány. – A legutolsó információm szerint az izraeli bajnokság újraindult, és mivel a februári időpontra a csapatok elfoglaltsága miatt meglehetősen nehéz lenne másik ellenfelet találni, egyelőre bizakodó vagyok, s úgy tervezem, elutazunk a mérkőzésre.”
2021.06.10 15:19:33

Magyar válogatott K. D.

„Megjöttek a Magyarok, húzzátok meg magatok!” – a Hősök és a ValMar írt dalt a magyar válogatottról.

2021.06.10 10:20:58

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

ELEMZÉS. A Vargák mellett Holender és Kleinheisler is opciót jelenthet ezen játékhelyzetekben.

2021.06.09 10:12:53

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

Mindenki tisztában van azzal, hogy az Eb-n már egy pont is nagy eredménynek számít, s Szalaiék bizonyították, van miben bízni, van mire építeni.

2021.06.08 23:15:28

Magyar válogatott S. T. J.

2021.06.08 22:45:13

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A magyar válogatott 11 meccsesre hizlalta veretlenségi sorozatát.