Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.12.15 18:14 Frissítve: 2011.11.19 02:49

Megdöbbentő: tolvajok jártak Puskás Ferenc sírjánál a Bazilikában

Felháborító és egyben rendkívül szomorú a hír: ismeretlen tolvajok jártak Puskás Ferenc sírjánál a Szent István Bazilika altemplomában, és ellopták a bútorokat az emlékhelyről. A feljelentés megtörtént, a nyomravezetőnek pénzjutalom jár, de ennek ellenére kicsi a valószínűsége, hogy megkerül a tolvaj – és az értékes bútorok.

Felháborító eset: ellopták a Puskás-emlékhely bútorait a Bazilikából
Fotó: Czerkl Gábor
Felháborító eset: ellopták a Puskás-emlékhely bútorait a Bazilikából
Szégyenletes tolvajlás: ismeretlen tettesek a Bazilika altemplomi urnatemetőjéből ellopták a Puskás-emlékhely bútorait, egy biedermeier stílusú asztalkát és a hozzá tartozó széket.

Nehéz elképzelni, miként cipelte ki az illető az asztalt és a széket a templomból, és egyáltalán hogyan bonyolította le a lopást, de az említett tárgyak mindenesetre nincsenek sehol, és Majoros Attila – a Bazilika biztonsági vezetője – szerint a rendőrségi feljelentés ellenére aligha fognak megkerülni.

Ő maga azért ötvenezer forintot ajánlott fel annak, aki segít az értékes bútorok nyomára bukkanni, s az összeget a felcsúti Puskás Akadémia máris további ötvenezer forinttal toldotta meg.

Nem ez az első tolvajlás a futball-legenda sírjánál: az értékesebb kegytárgyak közül már több eltűnt korábban, ráadásul nemrég megrongálták az emlékhely angol és magyar nyelvű márvány emléktábláját is.

A RÉSZLETEKRŐL BŐVEBBEN TÁJÉKOZÓDHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBÓL!
2022.05.18 08:36:20

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A helsinki olimpia előtt a csatársor összetétele volt a legnagyobb kérdés.

2022.05.16 23:07:26

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ennek jegyében elismerem, belefér, hogy egyszer elém vezessék a kombinatorikát a képernyő lovagjai, hogy lássam, mennyire okosak. Ám nekem nem magasröptűen kell tudnom a pozíciókról, hanem hétköznapian. Főként, hogy a semmit magyarázgató meghívottak többségével az a bajom, hogy – láttam őket játszani. Hiába, nagy teher az életkor…

2022.05.14 10:38:54

Magyar válogatott THURY GÁBOR

1972: Géczi István egy percet tévedett, de győztünk – a mindenható Isten nevében.

2022.05.13 21:00:16

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Vancsa Zalán behívása üzenet a fiataloknak.

2022.05.04 14:26:48

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baróti Lajosnak csalódnia kellett várakozásaiban a chilei labdarúgó-vb előtt.