Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.06.01 20:55 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Teljesíthető Németh Krisztiánék célkitűzése a kontinenstornán

Prágában megtartották a július 14-én kezdődő U19-es Európa-bajnokság csoportbeosztásának sorsolását. A nyolcas döntő résztvevőit két négyes csoportra osztották, az első két helyezett az elődöntőbe jut. A torna döntőjét július 26-án Jablonecben rendezik.

Szekeres Adrián és társai alig másfél hónap múlva ismét veszélyeztethetik a németek kapuját
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Szekeres Adrián és társai alig másfél hónap múlva ismét veszélyeztethetik a németek kapuját
A csehek megadták a módját a sorsolás elvégzésének, hiszen a felnőtt Eb-re készülő válogatott két kiválósága Petr Cech és Martin Fenin végezték el a procedúrát az UEFA Ifjúsági és Amatőr Labdarúgó Bizottságának első alelnöke, Jim Boyce társaságában.

Nos, a két cseh nem volt túl kegyes a tornán első alkalommal résztvevő magyar válogatotthoz, ugyanis kapásból összesorsolták a kontinens-viadal elmúlt hat kiírásából négy alkalommal diadalmaskodó és címvédő spanyol válogatottal.

A címvédők mellett Sisa Tibor csapata megkapta azt a német válogatottat is, amellyel márciusban 1-1-es döntetlent játszott Kecskeméten. A harmadik ellenfél a mieinkhez hasonlóan az U19-es Európa-bajnokságon első alkalommal szereplő Bulgária lesz.

A mieink célkitűzése, hogy az első hatba bekerüljenek, ezzel ugyanis kiharcolnák a részvételt a jövő évi, egyiptomi rendezésű korosztályos világbajnokságon.

A másik csoportban a házigazda Csehország mellett Anglia, Görögország és Olaszország szerepel.

A csoportküzdelmek során három meccset játszik minden csapat, az első két helyezett jut az elődöntőkbe, amelyek győztesei játszanak a döntőben. A "kieséses" szakaszban ha 90 perces játékidő során nincs döntés, úgy kétszer 15 perc hosszabbítás következik és ha szükséges, akkor büntetőrúgások döntenek a győztes kilétéről.

AZ U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTBEOSZTÁSA

A-csoport B-csoport
Spanyolország (címvédő) Csehország (rendező)
Németország Anglia
Bulgária Görögország
Magyarország Olaszország


SISA TIBOR NYILATKOZATA

"Nagyon régóta szerettünk volna kikerülni az Eb-re, és most szerencsére itt vagyunk" - mondta Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi edzője a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

"Itt természetesen már nincs könnyű ellenfél, ezért felesleges lenne arról elmélkedni, jó-e nekünk a csoportbeosztás. Folyamatosan fejlődve jutottunk el idáig, és az Eb-n újabb lépést szeretnénk tenni előre. Elsőszámú célunk az, hogy kijussunk a jövő őszi, egyiptomi világbajnokságra, ehhez a csoport első három helyének valamelyikén kell végeznünk.

Ellenfeleink közül Bulgáriát és Németországot ismerjük, hiszen előbbivel ősszel, utóbbival pedig márciusban játszottunk. Erős gárdák, ahogyan nyilván Spanyolország is, a továbbjutáshoz itt már sok minden kell, természetesen szerencse is. Felkészülünk legjobb tudásunk szerint, aztán meglátjuk, mire leszünk képesek” – vélte Sisa Tibor.
(mlsz.hu)
2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.