Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.24 22:38 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Koeman: Jó, hogy nem lett 4–1, elbizakodottá tette volna a csapatot

A magyar válogatott barátságos mérkőzésen 3–2-re veret a görög válogatottat. Csapatunk 47. szövetségi kapitánya, a mostani meccsen debütáló Erwin Koeman elégedett volt a mérkőzésen látottakkal. Otto Rehagel, a görög kapitány szerint ez a vereség „időben jött figyelmeztetés” volt Európa-bajnok együttesének.

A magyar válogatott néh szárnyalt a mérkőzésen
Fotó: Németh Ferenc, Németh Péter
A magyar válogatott néh szárnyalt a mérkőzésen

OTTO REHHAGEL CSALÓDOTT

„Mi azt hittük, barátságos meccset játsszunk, a magyarok úgy küzdöttek, mintha az Európa-bajnokságon lennének. Ellenfelünk nagyon jól játszott, agresszív volt, és megmutatta az összes hibánkat. Ez a vereség időben jött figyelmeztetés, rengeteget kell még dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni az Eb-n” – nyilatkozta a találkozó után Otto Rehhagel, a görög válogatott szövetségi kapitánya. (MTI)
„Jó meccset játszottunk az első félidőben is. Amit kértem a játékosoktól, azt szinte maradék nélkül megvalósították” – értékelt a görögök ellen 3–2-re megnyert találkozót követően Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

És valóban a csapat elszántan, jól futballozott már az mérkőzés első szakaszában is. Sőt Huszti Szabolcs akár még a vezetést is megszerezhette volna csapatunknak.

„Huszti nagy helyzete után akár a vezetést is megszerezhettünk volna, kár, hogy ehelyett a szünet előtt mi kaptunk gólt – tette hozzá Koeman.

„A szünetben el voltak keseredve a játékosok, de megnyugtattam őket és elmondtam, hogy ilyen játékkal akár fordíthatnak is, tehát emelt fővel menjenek ki az öltözőből. Gyorsan egyenlítettünk is, Dzsudzsák szép támadás végén nagyszerű gólt szerzett, és ez visszahozott minket” – mondta a kapitány

Koeman hozzátette: jobb, hogy a végén nem lett 4–1 a magyar csapatnak (volt egy tizenegyesgyanús szituáció a görög kapu előterében), ez esetben ugyanis kissé elbízhatta volna magát a válogatott.

A magyar nemzeti csapat barátságos mérkőzésen egy éven belül legyőzte az aktuális világ- (Olaszország, 3–1) és Európa-bajnokot is. Emellett a csapat 1987. október 14. után nyerte ismét Görögország ellen. Huszonegy évvel ezelőtt Eb-selejtezőn, Budapesten 3–0-ra vertük a helléneket.

EMLÉKEZTETŐ – MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 3–2

VÉGEREDMÉNY
MAGYARORSZÁG–GÖRÖGORSZÁG 3–2 (0–1)
Helyszín: Puskás Ferenc-stadion
Nézőszám: 7000
Játékvezetők:Blom
Asszisztensek: Simons, Geutjes – mindhárom holland

A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG GÖRÖGORSZÁG
Fülöp Nikopolidisz
Szélesi Szeitaridisz
Juhász Roland Kirjakosz
Vanczák Dellasz
Lőw Ancasz
Dárdai Baszinasz
Vadócz Toroszidisz
Gera Kacuranisz
Hajnal Gekasz
Huszti Szabolcs Hariszteasz
Dzsudzsák Amanatidisz
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Erwin Koeman Otto Rehhagel

Gólszerző(k): Dzsudzsák (46.), Juhász (59.), Vadócz (62.) ill. Amanaditisz (45.), Liberopolusz (90.)
Csere: Hajnal helyett Orosz (82.), Gera helyett Koltai (88.) ill. Nikopolidisz helyett Halkiasz (23.), Amanatidisz helyett Szamarasz (46.), Gekasz helyett Jannakopulosz (46.), Dellasz helyett Pacacoglu (67.), Baszinasz helyett Liberopolusz (78.)
Sárga lap: Hajnal (45.), ill. Kacuranisz (45.)
2021.07.20 14:03:05

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Noha a magyar futballválogatott gyengélkedett, a vezetők nem mondták le a brazilok riói meghívását.

2021.07.15 22:41:39

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Mészöly Kálmánban mintha a tárt karú szeretet hajlamát, s a fékezhetetlen – nem rossz értelemben vett! – „dúvadságot” gyúrta volna össze a Teremtő, ami így egyben a lebírhatatlan életörömöt, életakaratot mutatja nekünk.

2021.07.15 22:14:35

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Örüljünk annak, hogy csakhamar kettő lesz az egyből.

2021.07.14 23:11:43

Magyar válogatott KAMLER JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Tökéletesen behatárolható a profi labdarúgásban betöltött szerepe.