Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.04 09:06 Frissítve: 2011.02.07 00:02

Hétfőn ünnepli 82. születésnapját Grosics Gyula, a legendás kapus

Hétfőn, február 4-én ünnepli 82. születésnapját Grosics Gyula, a legendás Aranycsapat kapusa. A magyar válogatottban 86 alkalommal pályára lépő egykori kiválóságot január közepe óta kórházban kezelik, mivel kilyukadt a tüdeje.

Grosics Gyula (balra) a kórházban ünnepli születésnapját
Mirkó István
Grosics Gyula (balra) a kórházban ünnepli születésnapját
Bár az a reménye nem vált be Grosics Gyulának, hogy a 82. születésnapját már saját otthonában ünnepelje, örömmel jelenthetjük, hogy az egykori kiváló kapus állapota napról napra javul. A Dorog, a MATEOSZ, a Teherfuvar, a Bp. Honvéd és a Tatabánya egykori játékosát még január közepén kellett kórházba szállítani légzési nehézségek miatt.

Grosics Gyulán a Kútvölgyi kórházban életmentő műtétet hajtottak végre, és szerencsére az elmúlt időszakban némileg erőre kapott az egykori kiváló sportember.

A 86-szoros válogatott sportembert vasárnap az MLSZ és a magyar válogatott részéről felkereste Kisteleki István, a szövetség elnöke, Várhidi Péter szövetségi kapitány, valamint Köteles László, a válogatott egyik kapusa.

„Szerencsére Gyula bácsi állapota valóban rohamosan javul, és a közeli napokban valószínűleg tényleg hazamehet - tájékoztatta a szövetség honlapját Kisteleki István, az MLSZ elsőszámú vezetője. - Nagyon örült látogatásunknak, jóízűen anekdotázott, érdeklődött futballunk napi ügyeiről. Remekül elbeszélgetett a fiatal, tehetséges Köteles Lászlóval, azt is elárulta neki, hogy ő például pályafutása utolsó időszakában, Tatabányán szembesült azzal, mit is jelent igazából kapusnak lenni. A Honvédban, vagy az Aranycsapatban sem jelentett katasztrófát, ha kapott egy gólt, mert tudta, hogy Puskás Öcsiék úgyis megfordítják az eredményt, Tatabányán azonban egyértelművé vált számára, mekkora felelősség a gólvonalon állni.”

Gyula bácsi jó negyedórán át beszélgetett vendégeivel, majd a látogatás vége előtt azzal búcsúzott Várhidi Péter szövetségi kapitánytól: azt még mindenképpen meg szeretné élni, hogy a magyar futball ismét jelentős sikereket érjen el.
2021.04.14 09:47:02

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

A Leipzig hátvédje szerint karrierje legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer drukker előtt képviselheti Magyarországot a nyári Eb-n.

2021.04.13 23:54:00

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nemcsak labdarúgóként, emberként is nagyon elégedettek vele.

2021.04.13 23:42:19

Magyar válogatott S. T. J.

2021.04.13 12:09:10

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Hiába telt el több mint fél évszázad, képtelenség indulatok nélkül olvasni az 1941. áprilisi mérkőzésről írottakat.