MTInyomtatott 2007.10.25 23:19 Frissítve: 2011.07.11 00:03

MLSZ, elnökségi ülés: szervezeti átalakítás lesz

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén tárgyalt a szervezet struktúrájának teljes megújításáról, korszerűsítéséről. AZ MLSZ hivatalos honlapjának tanúsága szerint alapos előkészítés után, részletes táblázatok segítségével a vezető grémium tagjai megismerkedtek a Bienerth Gusztáv által irányított munkacsoport terveivel. Az előadó kiemelte, azért most kerül sor erre, mert ami eddig volt a szövetségben, az már nem tud hatékonyan működni.

Az elnökség számos észrevételt tett, több javaslattal élt és valószínűleg további módosítások is lesznek az elkövetkezendő hetekben, mert döntés ezúttal még nem született. A tervezet végleges formába öntésére november végén kerül sor, és arra majd a december 13-i elnökségi ülés adhatja áldását.
Ugyancsak akkor lesz Várhidi Péter szövetségi kapitánynak, valamint a három korosztályos válogatott szövetségi edzőjének - Róth Antalnak, Sisa Tibornak és Zsivoczky Gyulának - az évzáró értékelése is.

Az elnökség foglakozott az MLSZ és a Sport plusz című hetilap között július 26-án megkötött együttműködési megállapodás fejleményeivel, és megállapította, számos fontos médiastratégiai kérdésben sikerült előrelépni. A hosszútávú közös tervek megvalósítása azonban további előkészületeket igényel, ezért az eredetileg három hónapra szóló együttműködést december 31-ig meghosszabbították. Az elnökség kijelölt egy szakértői bizottságot a részletes tervek további egyeztetésére, ebben helyet kapott Horváth Cs. Attila elnökségi tag, valamint Gyárfás Tamás felelős kiadó is.

Végül - tekintettel a több éve húzódó ügy jogerős bírósági lezárására - az elnöksége felszólította a Lombard Pápa Termál FC NB II-es együttesét működtető gazdasági társaságot, hogy a Balassa Péterrel szembeni tartozását november 10-ig rendezze, ellenkező esetben életbe lépnek "az ilyenkor szokásos szankciók".
2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.

2021.09.08 23:28:49

Magyar válogatott S. T. J.