Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.10.12 21:02 Frissítve: 2011.08.06 00:09

Mindenki győztesnek érzi magát a zürichi bíróság újabb döntése után

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és vele perben álló korábbi marketingpartnere, a Kentaro is győztesnek érzi magát a zürichi bíróság legújabb döntése után. Kisteleki István elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a 75 milliós zárolás dacára az MLSZ részére felszabadult 250 millió forint.

Kisteleki István (is) bizakodó a kártérítési per előtt
Kisteleki István (is) bizakodó a kártérítési per előtt
A Kentaro MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar szövetség elismert egy 400 ezer dolláros (72 millió forint) tartozást, a zürichi bíróság ezt az összeget befagyasztotta.

Philipp Groethe, a Kentaro ügyvezető igazgatója szerint a bírósági ítélet megmutatta, hogy az MLSZ érvelése nem volt hatásos, amit pozitívan értékelt a kártérítési per szempontjából, melyet a magyar szövetséggel szemben szintén a zürichi bíróságon kíván megindítani a cég.

"A Kentaro eddigi összes, ezzel az üggyel kapcsolatos közleménye tele volt csúsztatásokkal, valótlan állításokkal, ez a helyzet most is" - mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke az MTI-nek. "A bíróság a Kentaro által követelt 325 millió forint helyett csak 75 milliónak a zárolásáról döntött, ami azt jelenti, hogy az MLSZ részére felszabadult 250 millió. Nagyon örülök, hogy ez az összeg a szövetség rendelkezésére áll. A Kentaro közleménye kezd hasonlítani az ismert jereváni rádiós hírhez, amelyben elhangzik, hogy a moszkvai Vörös téren Zsigulikat osztogatnak, a baj csak az, hogy a valóságban Zsigulikat fosztogatnak."

A Kentaro 2005-ben volt az MLSZ marketingpartnere, amikor Lothar Mattha:us irányította a magyar válogatottat. A szerződést a magyar szövetség a német szakember távozása után felbontotta és a SportFive nevű céggel állapodott meg. A Kentaro szerint a szerződésbontás során nem sikerült minden pénzügyi kérdést lezárni, ezért több pert is indított a szövetség ellen.

Az egyoldalú szerződésbontás után járó - és eddig meg nem állapított -kártérítési összeg kifizetésére a SportFive vállalt garanciát.
2021.09.21 22:11:41

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Az október 9-i, Albánia elleni találkozón nem lehetnek nézők.

2021.09.13 19:04:52

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az egyetlen magyar aranylabdás futballistára néhány góljának felidézésével emlékezünk.

2021.09.14 21:26:46

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Volt idő, amikor szinte naponta együtt utaztunk a metrón a ma nyolcvan esztendeje született Albert Flóriánnal. Ő a Fradi-pályára ment, én a szerkesztőségbe. Beszélgettünk sok mindenről, de hiába éreztem, hogy elfogad, éppen olyan elfogódottság volt bennem, mint amikor egy kisgyerek találkozik az ideáljával.

2021.09.13 15:06:13

Magyar válogatott MILITÁR IVÁN

VIDEÓS ELEMZÉS. Válogatott tanulságok és az előrelépés lehetőségei a szeptemberi vb-selejtezők fényében.

2021.09.10 09:15:11

Magyar válogatott SZABÓ GÁBOR

Közeledett az olaszországi világbajnokság, és küszöbön állt az angolok elleni budapesti mérkőzés, amelyet okkal illethetünk a hiánypótló jelzővel.