Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.08 17:58 Frissítve: 2023.01.24 05:37

Gera Zoltán tizenegyese három pontot ért a Várhidi-csapatnak

Gera Zoltán tizenegyesgóljával nyert a magyar labdarúgó válogatott az Európa-bajnoki selejtező-sorozat kilencedik játéknapján. Várhidi Péter csapat az egész mérkőzésen enyhe mezőnyfölényben játszott, helyzeteket dolgozott ki és több góllal is nyerhetett volna, azonban a mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy Zlatan Muslimovic a hajrában kétszer is kiegyenlíthetett volna.

Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett
Németh Ferenc
Gera Zoltán (jobbra) győztes gólt szerzett

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ, C CSOPORT

MAGYARORSZÁG - BOSZNIA-HERCEGOVINA 1-0 (1-0)
Helyszín: Sóstói stadion
Nézőszám: 10 877
Játékvezető: Matteo Trefoloni (olasz)
Asszisztensek: Luca Maggiani, Masimiliano Grilli (olaszok)
A KEZDŐCSAPATOK
MAGYARORSZÁG BOSZNIA-HERCEGOVINA
1 Fülöp 1 Guso
5 Szélesi 2 Berberovic
3 Vaskó 5 Bajic
4 Juhász R. 16 Radeljic
6 Vanczák 18 Hrgovic
2 Vass Á. 11 Maletic
8 Tőzsér 7 Blatnjak
10 Hajnal 25 Rahimic
11 Gera 10 Misimovic
9 Feczesin 9 Muslimovic
7 Dzsudzsák 14 Ibisevic
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Várhidi Péter Fuad Muzurovic
Gólszerző(k): Gera (39.-11-esből)
Csere: Hajnal helyett Csizmadia(72.), Feczesin helyett Filkor (89.), Dzsudzsák helyett Halmosi (90+3.) ill. Ibisevic helyett Dzeko (68.), Maletic helyett Bozic (79.), Hrgovic helyett Custovic (85.)
Sárga lap: Vaskó (15.), Juhász R. (64.) ill. Misimovic (19.), Rahimic (25.)

Várhidi Péter az olaszok elleni kezdőcsapatot szerette volna pályára küldeni Bosznia-Hercegovina ellen, azonban ezt nem tudta megtenni, hiszen közvetlenül a mérkőzés előtt kiderült, hogy a betegséggel bajlódó Priskin Tamás nem tudja vállalni a játékot. A Watford támadója helyett a Brescia csatára, Feczesin Róbert kapott helyet a válogatottban.

A mérkőzés elejétől kezdve a mieink magabiztosan játszottak, és irányították a játékot, igaz az első negyedórában nem nagyon találtak fogást a keményen védekező bosnyákokon. Ezalatt Dzsudzsák Balázs két szép csele után kerülhetett volna helyzetbe a magyar együttes, de a végjátékba hiba csúszott.

A vendégek elsősorban a kontratámadásokra építettek, amelynek majdnem meg is lett az eredménye, de Ibisevic helyzete után Fülöp bravúrral védett.

Az első játékrész további részében is inkább a Várhidi-csapat akarata érvényesült, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a játékrész hajrájában Feczesin fordult be a tizenhatoson belülre, és Bajic csupán buktatni tudta a támadót, amiért Trefoloni játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Gera Zoltán magabiztosan értékesítette, és megszerezte a vezetést a magyar csapatnak.

A szünet után szintén a mieink kezdtek jobban, Dzsudzsák kétszer villant, és Hajnal is megduplázhatta volna a válogatott előnyét, azonban egy szép csel után ziccert hibázott.

A továbbiakban a magyar csapat többször is megszerezhette volna a második gólját, de Gera lövésénél a kapufa, míg Feczesin és Dzsudzsák próbálkozásánál Guso kapu mentette meg a bosnyákokat.

A hajrában Muslimovic kétszer is hatalmas helyzetbe került, és mindkétszer csupán a szerencse mentette meg Várhidi Péter csapatát attól, hogy a vendégek kiegyenlítsenek.

Miután a bosnyákok nem tudták bevenni Fülöp kapuját, a mieink begyűjtötték a három pontot, és így továbbra is az ötödik helyen állnak a C csoportban, de már csak négy pont a hátrányuk a bosnyák nemzeti csapat mögött.

2023.02.05 08:09:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Vereség Lisszabonban, de diadalmas a profik túrája, még híztak is a játékosok hetven éve.

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.