Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.07.12 12:48 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Bozóky szerint Kisteleki alaptalanul járatta le, ezért pert indít

Bozóky Imre a személyiségi jogainak megsértése címén polgári pert indít a Magyar Labdarúgó-szövetség jelenlegi elnöke, Kisteleki István ellen, mert véleménye szerint utódja alaptalanul járatta le. Az MLSZ korábbi első számú vezetője ezt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hivatalos iratokkal is bizonyítani kívánta igazát.

Bíróságon folytatódik Bozóky Imre és Kisteleki István csatája
NS-archív (Szabó Miklós)
Bíróságon folytatódik Bozóky Imre és Kisteleki István csatája
Bozóky Imre szerint a nemrég lezárult APEH-vizsgálat eredménye azt mutatja, hogy a szövetség korábbi elnöksége jól gazdálkodott, mindössze néhány millió forintos hiányt állapított meg.

Ugyanakkor a Kisteleki István nevével fémjelzett időszakban számos olyan vád fogalmazódott meg, amely több százmilliós tételt tartalmazott.

A Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke szerint az adóhatóság külön kiemelte, a tavaly év elején „leváltott” prezídium jól és precízen végezte munkáját.

Bozóky Imre úgy véli, a vizsgálat eredményeként elégtételt kíván szerezni, lévén Kisteleki István alaptalanul járatta le, ami számos kellemetlenséggel járt a családjára és rá – a jó hírnevére – nézve.

A korábbi sportvezető szerint 2005 kapcsán mintegy 3,5, illetve 2,6 millió forintos kár érhette a szövetséget az adók és késedelmi pótlékok miatt. A 2001 és 2004 közötti időszakra vonatkozóan még mindig vita áll fenn, hogy a játékosok formaruhája után kell-e adót fizetni vagy sem.

A volt MLSZ-elnök megjegyezte: úgy tudja, a Magyar Olimpiai Bizottságnak nem kellett adót fizetnie az olimpikonok formaruhájáért. Ha az MLSZ-t mégis erre kötelezik, akkor az mindössze néhány millió forint. Így érheti el akár a tíz millió forintot.

„Annak tükrében, hogy az APEH által vizsgált időszakban a szövetség 8 és fél milliárd forintos forgalmat bonyolított le, ez az összeg nem nagy, ráadásul a hivatal külön kiemelte jelentésében, hogy a számviteli rend és fegyelem javulást mutat a korábbi időszakokhoz képest” – mondta Bozóky Imre.

Április végén az MLSZ hivatalos közleményben tudatta, az APEH egy éve folyó vizsgálata mintegy 75 millió forintos adóhiányt állapított meg a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) előző elnökségének idejéből, de még vannak függő ügyek a Lothar Matthäus részére, illetve a Pellady Péterhez köthető cégeknek történt kifizetésekkel kapcsolatban.

A szövetség akkori elnökségi ülésén határozatot hoztak, mely szerint az MLSZ kéri az adóhatóságtól a vizsgálat mielőbbi teljes lezárását.

Amikor erre sor kerül, akkor lehet döntést hozni az esetleges személyi felelősség megállapításáról és arról is, hogy az MLSZ elnöksége kezdeményezzen-e az ügyben ügyészségi vizsgálatot.

Egy hónappal ezelőtt az derült ki, hogy a 2004-2005-ös időszakban kb. 100 millió forintos hiány halmozódott fel.

Bozóky Imre sajótájékoztatóján annak a véleményének is hangot adott – idézve a sporttörvény vonatkozó rendelkezéseit –, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) jogsértést követetett el a Magyar Labdarúgóliga (MLL) megszüntetésével. (Bozóky érvelését lásd a mellékelt videófelvételen.)
2022.08.12 13:32:19

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Negyven éve vagyok a futballban, először nyertem bajnoki címet, hihetetlenül boldog vagyok!”

2022.08.07 22:26:01

Magyar válogatott N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akkoriban nála nagyobb érzelmeket kiváltani senki sem tudott, s a futball legszebb adományát hagyta reánk. Itt járt köztünk, játéka kegyelmi pillanataival derűt csalt az arcokra, azt ültetett a szívekbe is, s most lénye belelobbant a végtelenbe. Ember volt, nagyon esendő, aztán sokat szenvedő ember, ez bizonyos, de hiszem, tisztességtelen lélek pillanatokra sem.

2022.08.06 21:17:28

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. 2022-ben sem a szerb, sem az északír, sem az angol, sem az olasz, sem a német válogatott nem szerzett gólt ellenünk a második félidőben.

2022.08.05 14:09:59

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

„Ha tizenegy kínai játékos a legjobb nálam, akkor nincs mese, a Honvéd tizenegy kínaival áll ki.”