Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.21 15:01 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Várhidi Péter: Az elnökség bizalma töretlen, távozásról szó sem volt

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) csütörtöki elnökségi ülésén több mint egy órán át tartott Várhidi Péter szövetségi kapitány meghallgatása, melynek során a grémium támogatásáról biztosította a szakvezetőt. A szakember az egyeztetés után rögtönzött sajtótájékoztatón leszögezte, a jövőben is elsősorban a 22-25 éves korosztályra számít.

Várhidi Péter folytathatja, abban bízik, hogy az olaszok ellen már látható jelei lesznek a fejlődésnek
NS-archív
Várhidi Péter folytathatja, abban bízik, hogy az olaszok ellen már látható jelei lesznek a fejlődésnek
„Értékeltük az elmúlt két találkozót, a Görögország és Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezők tapasztalatait, ezt követően pedig megbeszéltük, hogy milyen dolgokon kellene változtatni az előrelépés érdekében – mondta a kapitány, majd hozzátette: – A távozásom nem merült fel, az elnökség bizalma törtetlen, így folytathatjuk a megkezdett munkát.”

„A szövetség vezetői tisztában vannak a tényekkel és elfogadják azt, hogy látványos eredmények a közeljövőben nem várhatók. Sok munka vár ránk, az a feladat, hogy elsajátítsuk és begyakoroljuk a taktikai elemeket. Bízom a fiatalokban, egy-két éven belül megedződhetnek a nyugati bajnokságokban, ezt pedig a válogatottban is kamatoztathatják” – fűzte hozzá Várhidi Péter.

„A hozzáállás még nem az igazi, elvárom, hogy a játékosaim mindet megtegyenek a sikerért. Augusztus 22-én komoly erőpróba, egyúttal nagy lehetőség vár a csapatra, az olaszok elleni felkészülési találkozón remélhetőleg látható lesz az előrelépés” – jegyezte meg a szakvezető.

A szakembert a legutóbbi elnökségi ülésen felszólították arra, hogy rendezze a viszonyát a sajtóval. Várhidi azonban úgy érzi ez szükségtelen, mivel szó sincs különösebb elletétről.

„Úgy érzem, rendezett a viszonyunk, az újságírók nehezen viselik el, hogy a válogatott nem nyeri meg a meccseket. Szerintem az természetes, hogy csalódott a hangulat, ha kikap a csapat” – jegyezte meg a tréner.

A magyar nemzeti csapat a C jelű selejtezőcsoportban hét mérkőzés után két győzelemmel és öt vereséggel, hat ponttal, Máltát és Moldovát megelőzve az ötödik helyen áll.

Várhidi Péter tanítványai az augusztusi, világbajnoki címvédő elleni barátságos mérkőzés után szeptember 8-án, Budapesten a bosnyákok ellen szerepelnek, négy nappal később pedig Törökországba látogatnak.

Októberben Málta ellen játszik a válogatott, novemberben pedig Moldova és Görögország lesz az ellenfél.
2021.04.14 09:47:02

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

A Leipzig hátvédje szerint karrierje legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer drukker előtt képviselheti Magyarországot a nyári Eb-n.

2021.04.13 23:54:00

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nemcsak labdarúgóként, emberként is nagyon elégedettek vele.

2021.04.13 23:42:19

Magyar válogatott S. T. J.

2021.04.13 12:09:10

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Hiába telt el több mint fél évszázad, képtelenség indulatok nélkül olvasni az 1941. áprilisi mérkőzésről írottakat.