Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.21 16:36 Frissítve: 2011.07.03 00:03

Triumvirátus felügyeli Várhidi Péter szövetségi kapitány munkáját

Várhidi Péter szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége töretlenül bízik benne, ugyanakkor Kisteleki István a távirati irodának úgy nyilatkozott, a jövőben egy háromtagú szakmai testület felügyeli majd a szakember munkáját. Várhidinek egyeztetnie kell a „triumvirátussal” a kerethirdetés és a kezdőcsapat összeállítása előtt. A szövetségi kapitányt ezzel gyakorlatilag gyámság alá helyezte az elnökség.

Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel
Várhidi Péter töretlen bizalmat érzékel
„Nem lehet az eredménytelenséget a fiatalítással magyarázni” - fogalmazott Kisteleki István, az MLSZ elnöke az elnökség csütörtöki tanácskozásának szünetében újságíróknak.

„Azt várjuk Várhidi Péter szövetségi kapitánytól – folytatta szövetség első embere –, hogy olyan csapatot küldjön pályára, amely minden meccsen a maximumot hozza ki magából.”

„Szakmai téren és eredményességben is előre kell lépnünk” – hangsúlyozta, majd hozzátette: a Málta és Bosznia-Hercegovina elleni Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen győzelmet vár a válogatottól.

Azt is közölte: a címvédő görögök elleni tétmeccsen és a világbajnok olaszok elleni barátságos találkozón úgy kell teljesíteniük a játékosoknak, hogy a szurkolók megtapsolják őket a lefújás után.

Az elnökség legérdekesebb döntése az, hogy Várhidi Péternek a Mészöly Kálmán, Dunai Antal és Bicskei Bertalan alkotta „szakmai tanácsadó” triumvirátussal kell egyeztetnie a kerethirdetés előtt és a kezdőcsapat összeállításánál.

Az elnökségi ülés helyszínét korábban elhagyó Várhidi még úgy nyilatkozott: „Az elnökség továbbra is maximálisan bízik bennem”.

A „vének tanácsának” felállítása rendhagyó – mondhatni példa nélküli – határozat.

„A csapat összeállítása előtt a szövetségi kapitánynak egyeztetnie kell a szakértőkkel, természetesen a döntés felelőssége továbbra is az övé” – fogalmazta meg a lényeget Kisteleki István.

Vélemények szerint világos, hogy válogatott szakmai munkájáért elvileg a világon mindenhol egyszemélyben felelős szövetségi kapitány munkájába mostantól kezdve beleszólnak majd, tehát Várhidi jogköreit megnyirbálták.

BICSKEI BERTALAN SZAKMAI IGAZGATÓ LETT AZ MLSZ-NÉL

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége Bicskei Bertalant nevezte ki szakmai igazgatónak, a szakember megbízatása négy évre szól.
A korábban már kétszer is szövetségi kapitányként dolgozó tréner a megbízatása után elmondta, hogy az U21-es válogatott, illetve a fiatalabb korosztályos együttesek szakmai munkájának koordinálása mellett az ő feladata a magyarországi edzőképzés szakmai részének felügyelete, ami többek között a tananyagok összeállítását jelenti.
De Bicskei feladata lesz a fiatal játékosok válogatottbeli szereplésének összehangolása is. Például az, hogy az U21-es válogatottnál számításba vehető futballista ne üljön a felnőtt nemzeti együttes gárda kispadján.
2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…