Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.24 20:09 Frissítve: 2010.11.15 00:05

Hiába a korai magyar vezetés, győzelemmel debütáltak Vucsinicsék

Montenegró válogatottja 2-1-es győzelmet aratott Magyarország ellen felkészülési mérkőzésen. A történelme első válogatott meccsét játszó volt jugoszláv tagállam ugyan az első percben hátrányba került, de a második félidőben két tizenegyesgóllal mégis kiharcolta a győzelmet.

Rajczi Péter harcban a montenegrói védővel
Mirkó István
Rajczi Péter harcban a montenegrói védővel

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG 2-1 (0-1)


Helyszín: Podgorica
Nézőszám:
Játékvezető: Robert Kranjc (szlovén)
Asszisztensek: Robert Zirnstajn, Igor Zupancic (szlovénok)
MONTENEGRÓ MAGYARORSZÁG
Polekszics Végh
Sz. Pavicsevics Csizmadia
Tanaszijevics Vaskó
Batak Balogh B.
M. Jovanovics Bodor
Raicsevics Vadócz
Boskovics Tóth B.
Bozsovics Tőzsér
Burzanovics Hajnal
Vukcsevics Rajczi
Vucsinics Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Zoran Filipovics Várhidi Péter
Gólszerző: Priskin (1.), Vucsinics (65.-11-es), Burzanovics (81.-11-es)
Csere: Bozsovics h. Purovics (46.), Végh h. Fülöp (46.), Rajczi h. Huszti (53.), Vadócz h. Farkas B. (85.), Vucsinics h. Jovetics (85.), Tanaszijevics h. Jeknics (85.), Burzanovics h. Vujovics (87.), Pavicsevics h. Lakics (90.)
Sárga lap: Bodor (15.), Pavicsevics (18.), Tőzsér (32.), Vaskó (65.), Purovics (67.), Burzanovics (70.), Balogh B. (80.), Polekszics (88.), Batak (90.)

Priskin Tamás gólt szerzett, de a magyar csapat így sem tudta elkerülni a vereséget
Priskin Tamás gólt szerzett, de a magyar csapat így sem tudta elkerülni a vereséget
Montenegró válogatottja történetének első nemzetközi mérkőzésén lépett pályára, a podgoricai találkozón az ellenfél a magyar válogatott volt.

Várhidi Péter az előre megadott kezdőcsapatot küldte ki a pályára, kollégája, Zoran Filipovics azonban egy helyen változtatott: Riszto Lakics helyett Szavo Pavicsevics futott ki a társakkal.

Az első mérkőzésén gyorsan meg is kapta az első gólját Montenegró együttese: stílszerűen az első percben Tőzsér lőtt középre egy szabadrúgást a jobb oldalról, Priskin Tamást pedig hiába szorongatták a hazai védők, a Watford támadója így is a hálóba továbbította a labdát.

A nyolcadik percben közel állt az egyenlítéshez Montenegró válogatottja, de Pavicsevics ötösről leadott fejese centikkel elkerülte Végh kapuját. A másik oldalon újra megzörrent Polekszics hálója, de Balogh Béla gólját a szlovén játékvezető les miatt érvénytelenítette.

A tatabányai kapus a 27. percben megmutatta, hogy nem véletlenül kapott meghívót hazája válogatottjába, ugyanis Priskin bal alsó sarokra tartó fejesét óriási bravúrral tolta ki oldalra.

A hátralévő időben komoly ziccert egyik együttes sem tudott kialakítani, de a magyar csapat támadásai jóval veszélyesebbek voltak.

A második játékrészre egy veszélyesebb hazai válogatott futott ki, a csereként beállt Fülöp Mártonnak többször is nagyot kellett hárítania. A 65. percben büntetőből azonban egyenlített a csapatkapitány, Mirko Vucsinics: az AS Roma játékosa a Vaskó szabálytalansága miatt megítélt tizenegyest váltotta gólra. Néhány perccel korábban már volt egy gyanús eset – éppen Vucsinics és Tőzsér között –, de akkor a játékvezető még nem ítélt semmit.

A 81. percben Vucsinics villant, szépen tört be a tizenhatoson belülre, amikor a rendkívül rossz ütemben érkező Balogh Béla eltakarította. Krajnc ezúttal is megítélte a büntetőt. A labda mögé ezúttal Burzanovics állt, és a jobb sarokba lőtt.

A magyar válogatott már nem tudott egyenlíteni, az utolsó percekben még Tőzsér bombaerős szabadrúgását is kitolta Polekszics. Montenegró csapata győzelemmel debütált a nemzetközi porondon, a magyar csapatban pedig továbbra is csak Priskin szerzett gólt a Várhdi-érában.
2021.05.09 00:02:14

Magyar válogatott BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A lényeg azonban mindezek mellett, sőt előtt az, hogy újra országos üggyé vált a kerethirdetés. Visszakaptuk egyik kedvenc játékunkat, amelyet már örökre elveszettnek hittünk.

2021.05.07 16:17:57

Magyar válogatott P. K.

Megnéztük Marco Rossi bő keretét, ki mennyire van játékban – többen is kiemelkednek.

2021.05.07 16:40:42

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A két vb-selejtező után a jugoszlávok elleni idegenbeli futballmeccset megkülönböztetett figyelem kísérte.

2021.05.07 12:15:36

Magyar válogatott L. PAP ISTVÁN

Bécsben olyan ihletett állapotban védett, hogy nemcsak országos népszerűségre tett szert…