Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.02.07 18:16 Frissítve: 2012.01.17 02:43

Priskin Tamás duplázott

Priskin Tamás két góljával a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte Lettország együttesét a négycsapatos ciprusi labdarúgó-tornán, így megszerezte a harmadik helyet. A két csapat most találkozott egymással ötödször 1995 márciusa óta, és a mieink a negyedik győzelmüket aratták a balti köztársaság legjobbjai ellen. Priskin Tamásnak ez volt a harmadik és a negyedik gólja a válogatottban, és ha több szerencséje van az angol Watford légiósának, akár négyszer is eredményes lehetett volna.

LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTTAK CIPRUSI TORNÁJA

MÉRKŐZÉS A 3. HELYÉRT:
LETTORSZÁG-MAGYARORSZÁG 0-2 (0-1)
Helyszín: Limasszol Nézőszám: 120
Játékvezető: Panikosz Kailisz
Asszisztensek: Andreasz Kszantu, Andreasz Papapanagiotu
LETTORSZÁG MAGYARORSZÁG
1 Kolinko 1 Fülöp
17 Klava 2 Csizmadia
13 Gorkss 5 Balogh
6 Ivanovs 3 Vaskó
4 Zirnis 4 Pollák
16 Visņakovs 8 Filkor
22 Morozs 7 Zsidai
3 Astafjevs 10 Tőzsér
15 Soloņicins 6 Kanta
9 Verpakovskis 11 Farkas
21 Rimkus 9 Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Jurijs Andrejevs Várhidi Péter
Gólszerző(k): Priskin (32.), Priskin (52.)
Csere: Rimkus h. Karlsons (46.), Verpakovskis h. Pahars (46.), Astafjevs h. Kosmacovs (54.), Zirnis h. Kacanovs (57.), Kanta J. h. Sándor Gy. (68.), Soloņicins h. Surņins (79.), Visņakovs h. Kalnins (82.), Filkor h. Tóth B. (85.), Farkas B. h. Tisza (86.), Tőzsér h. Rodenbücher (92.), Priskin h. Hrepka (94.)

Priskin Tamás egyik kimaradt helyzete után fogja fejét, de nem volt oka szomorkodni ? A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Czagány Balázs
Priskin Tamás egyik kimaradt helyzete után fogja fejét, de nem volt oka szomorkodni ? A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A magyar lett párharcok majdnem 12 évre visszatekintő történetében ez volt az ötödik mérkőzése a két együttesnek.

Az „ősbemutatót” 1995. március 8-án a Fáy utcában rendezték, ahol a Mészöly Kálmán irányítása alatt álló magyar csapat 3-1-re győzött (Hamar 2, Csertői, ill. Zemlinskis).

A négy magyar-lett összecsapásból egyébként háromszor 3-1-es eredmény született, 2003. június 7-én Eb-selejtezőn a mieink győztek (Szabics 2, Gera, ill. Verpakovskis), ugyanebben az esztendőben, szeptember 10-én azonban Rigában a lettek (Verpakovskis 2, Bleidelis, ill. Lisztes).

Legutóbb 2004. február 19-én randevúztak egymással a felek, ez volt Lothar Matthäus második hivatalos mérkőzése a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. A csapat jó hajrával 2-1-re győzött (Tököli, Kenesei, ill. Stepanovs), így 3:1-re javította a magyar-lett örökmérleget.

Ezúttal a teljesen megfiatalított magyar válogatott egy erősen tartalékos lett csapat ellen vette fel a küzdelmet. Jurijs Andrejevs szövetségi kapitány együttesében a korábbi törzsgárdából csak Maris Verpakovskis, Aleksander Kolinko kapus, Vitālijs Astafjevs, Marians Pahars és Deniss Ivanovs van ott Cipruson.

A tegnap a ciprusiaktól 2-1-es vereséget szenvedett magyar válogatotton látszott a bizonyítási vágy, bátran kezdte a mérkőzést a csapat. Több támadást vezettek a mieink, mint a lettek, többet lőttek kapura is, és a 32. percben megszerezték a vezetést.

A gólszerző Priskin Tamás volt, aki a 2006. november 15-én Székesfehérvárott Kanada és a kedden Ciprus ellen szerzett találata után most harmadszor volt eredményes a nemzeti csapatban (0-1).

A Watford támadója a szünet után is főszereplő maradt, az 52. percben ismét őt ünnepelte a csapat. Meg kell azonban dicsérni Farkas Balázst is, a Dinamo Kijev támadója ugyanis megszerezte a labdát Ivanovstól a 16-oson belül, majd gólpasszt adott Priskinnek, akinek nem volt más dolga, mint hogy 8 méterről az üres kapuba passzoljon (0-2).

HAZAUTAZÁS PÉNTEK HAJNALBAN

A magyar válogatott tagjai közül többen – elsősorban az idegenlégiósokról van szó – már csütörtökön reggel repülőgépre szállnak, és visszatérnek klubcsapataikhoz – mondta el helyszíni tudósítónknak Várhidi Péter szövetségi kapitány. A keret többi játékosának délelőtt még tart egy edzést a szakember, a délutánt viszont pihenéssel tölti a csapat. A nemzeti együttes pénteken hajnali négy órakor utazik haza.
El ne felejtsük: Jurijs Andrejevs lett kapitány már a szünetben lecserélte Verpakovskist, így a legrettegettebb csatár – aki korábban háromszor volt eredményes Magyarország ellen – nem szerezhetett már gólt. Verpakovskisnak egyébként momentuma sem nagyon volt az első játékrészben.

Priskin Tamás viszont folytatta, és a 77. percben kis híján mesterhármast ért el. Ekkor az Internazionale fiatal tehetsége, Filkor Attila lőtt be egy labdát élesen jobbról, és az exgyőri csatár előre vetődve, fejjel alig vétette el a kaput.

Hét perc múlva még ennél is nagyobb lehetősége volt Priskinnek, de a szerencse ezúttal sem szegődött mellé – a lövése a kapufáról pattant ki.

A hátralévő percek jórészt cserékkel teltek el. A magyar válogatott 2-0-s győzelmével megszerezte a harmadik helyet a tornán.

VÁRHIDI SZERINT MINDENKIT ELISMERÉS ILLET

Nemcsak a mai, győztes mérkőzés résztvevőit, hanem valamennyi játékosát megdicsérte Várhidi Péter szövetségi kapitány a Lettország–Magyarország (0-2) találkozó után. A szakvezető a szövetség hivatalos internetes oldalán (mlsz.hu) felhívta a figyelmet arra, hogy a lettek elleni meccset, még ha sikeres volt is, a helyén kell kezelni.
„Gratulálok mindenkinek, nemcsak azoknak, akik most jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból és győztek, hanem azoknak is, akik tegnap játszottak, s most kimaradtak a csapatból” - fogalmazott Várhidi.
„Mindenkit dicséret illet, mert megtette a magáét, annyit tett hozzá a csapat játékához, amennyit az adott helyzetben tudott.”
„A Lettország elleni győzelem mindenképpen elismerésre méltó eredmény, de semmiképpen sem szabad túlértékelnünk, mert tisztában kell lennünk azzal, hogy vannak még hibák, amelyeket feltétlenül javítanunk kell.”

A CSÜTÖRTÖKÖN MEGJELENŐ NEMZETI SPORTBAN KÉTOLDALAS RIPORTOT OLVASHATNAK CIPRUSRÓL, ÉS INTERJÚT AD LAPUNKNAK VÁRHIDI PÉTER SZÖVETSÉGI KAPITÁNY IS.
2021.04.14 09:47:02

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

A Leipzig hátvédje szerint karrierje legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer drukker előtt képviselheti Magyarországot a nyári Eb-n.

2021.04.13 23:54:00

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nemcsak labdarúgóként, emberként is nagyon elégedettek vele.

2021.04.13 23:42:19

Magyar válogatott S. T. J.

2021.04.13 12:09:10

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Hiába telt el több mint fél évszázad, képtelenség indulatok nélkül olvasni az 1941. áprilisi mérkőzésről írottakat.