Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.02.06 20:18 Frissítve: 2011.02.25 00:04

Gyengén játszott és kikapott a Várhidi-csapat

Vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a ciprusi négyes torna első mérkőzésén a házigazdáktól. Várhidi Péter csapata ötlettelenül játszott, és csupán a hajrában tudott szépíteni Angelisz Anasztasziadisz együttese ellen.

Gera Zoltán nem tudott igazi vezéregyéniség lenni - EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Gera Zoltán nem tudott igazi vezéregyéniség lenni - EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

CIPRUSI NÉGYES TORNA, ELŐDÖNTŐ

CIPRUS - MAGYARORSZÁG 2-1 (1-0)
 
Helyszín: Limasszol
Nézőszám: 300
Játékvezető: Panajotisz Geraszimu (ciprusi)
Asszisztensek: Frixosz Petru, Atinodorosz Joannu (ciprusiak)
A KEZDŐCSAPATOK  
CIPRUS MAGYARORSZÁG
Morfisz Végh
Ilia Csizmadia
Szaciasz Balogh B.
Haralambusz Juhász R.
Paraszkevasz Vanczák
Lambrosz Tóth B.
Aszimakisz Vass
Kriszosztomosz Huszti
Karalampidisz Gera
Jiaszumisz Sándor Gy.
Okkasz Hrepka
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Angelosz Anasztasziadisz Várhidi Péter
Gólszerző: Jiaszumisz (18.), Okkasz (73.) ill. Priskin (89.)
Csere: Morfisz h. Antonisz (szünetben), Louka h. Lambrosz (szünetben), Kriszosztomosz h. Makridisz (52.), Jiaszumisz h. Aloneftisz (61.), Karalampidisz h. Nikolauou (64.), Ilia h Kriszosz (70.) ill. Hrepka h. Priskin (58.), Sándor h. Kanta (63.), Huszti h. Tisza (76.)
Sárga lap: Csizmadia (25.), Tóth Balázs (35.), Kanta (83.)

Álmoskásan kezdődött a mérkőzés, és az első lövést Tóth Balázs eresztette meg, azonban messze elkerülte a vendéglátók kapuját. Két perccel ezután Karalampidisz szabadrúgása után a röviden kifejelt labdát Aszimakisz küldte kapura, de a magyar csapat szerencséjére a labda centikkel elkerülte a kapu jobb alsó sarkát.

Ezután jött a hidegzuhany, hiszen a következő percekben a ciprusi válogatott átvette a mérkőzés irányítását, sőt a tizennyolcadik percben Okkasz használta ki a magyar védők – elsősorban Juhász Roland és Vass Ádám – ügyetlenkedését, ami után Jiaszimasz elé passzolt, aki okosan tekerte a kapu jobb oldalába a labdát Végh mellett.

A félidő derekára jutott el először a magyar csapat helyzetig, ekkor is egy szöglet után: Sándor bal oldali sarokrúgását követően a berobbanó Balog fejelte a labdát a felső lécre, a kipattanót pedig a válogatott újonca, Csizmadia Csaba stukkolta a kapu fölé.

Ez volt a legnagyobb helyzete Várhidi Péter tanítványainak, és sajnos hozzá kell tenni, hogy a mieink még mezőnyben sem tudtak a hazaiak fölé nőni, sőt reménykedésre okot adó lehetőséget sem dolgoztak ki.

Az második játékrész elejére ugyanolyan gyenge színvonal volt jellemző, mint az elsőRE. Igaz a magyar csapat kisebb szerencsével egyenlíthetett volna két pontrúgást követően. Először egy szabadrúgás csúszott meg a hazaiak egyik védőjének a fején, de a labda a léc mögé a hálóba esett. Az ezt követő szögletet pedig Juhász csúsztatta keresztbe a ciprusi kapu előtt.

Huszti Szabolcs elmaradt hannoveri formájától - EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!
Huszti Szabolcs elmaradt hannoveri formájától - EGY KATTINTÁS A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

Várhidi Péter ezután cserékkel próbálta frissíteni a mieink játékát, azonban a magyar csapat játékába az új játékosok sem tudtak színt vinni.

A hetvenharmadik percben aztán megpecsételődött válogatottunk sorsa, ugyanis egy szép támadás végén Okkas, a ciprusiak csapatkapitánya kettőre növelte a hazai csapat előnyét.

A hajrában Tóth Balázs találta el a jobb kapufát, és a kipattanó a csereként beállt Priskin Tamás elé került, de a Watford légiósának pechjére a labda a lábáról az alapvonalon túlra pattant.

Az utolsó perchez közeledve Priskin ugrott ki a bal oldalon, és kilőtte a kapu bal alsó sarkát, de ez csupán a szépítéshez volt elég.

Várhidi Péter csapata a vereségnek köszönhetően szerdán a lettekkel játszanak a harmadik helyért, akik a másik ágon 2-0-s vereséget szenvedtek Bulgáriától.
2021.04.14 09:47:02

Magyar válogatott BABJÁK BENCE

A Leipzig hátvédje szerint karrierje legszebb pillanata lesz, amikor több tízezer drukker előtt képviselheti Magyarországot a nyári Eb-n.

2021.04.13 23:54:00

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nemcsak labdarúgóként, emberként is nagyon elégedettek vele.

2021.04.13 23:42:19

Magyar válogatott S. T. J.

2021.04.13 12:09:10

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Hiába telt el több mint fél évszázad, képtelenség indulatok nélkül olvasni az 1941. áprilisi mérkőzésről írottakat.