Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.26 15:55 Frissítve: 2023.02.27 09:48

Bozsik Péter távozott a válogatott éléről

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének ülésén lemondott posztjáról Bozsik Péter, a válogatott szövetségi kapitánya. A szakembernek a Málta elleni 2-1-es vereség után kellett számot adnia az MLSZ vezetésének, amely nem fogadta el a beszámolóját. Ezt követően Bozsik bejelentette a lemondását, amelyet a grémium nyugtázott. Ő volt labdarúgásunk történetében a 45. szövetségi kapitány.

Bozsik Péternek hét és fél hónap jutott
Bozsik Péternek hét és fél hónap jutott
Tizenhat nappal a Málta elleni Eb-selejtező-mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után távozott posztjáról Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető az MLSZ mai, Győrben megtartott elnökségi ülésén előbb előadta szakmai beszámolóját, de ezt nem fogadták el. Ezek után nem maradt más választása, mint lemondani.

Bozsik Péter a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó munkatársának a lemondását indokolva elmondta: véleménykülönbség alakult ki közte és az elnökség tagjai között, amikor előadta a beszámolóját, s ebből számára egyenesen következett, hogy nincs meg a szükséges bizalom a személye iránt. Hozzátette: ott helyben és abban a pillanatban hozta meg a döntését, nem lemondási szándékkal érkezett az elnökségi ülésre.

"Én mindig reálisan próbáltam gondolkodni, beszélni a munkámról és a válogatottról, megpróbáltam a valóság talaján maradni – fűzte hozzá. – Felteszem, talán Magyarországon talán máshová kívánjuk a futballt, mint ahol reálisan helye van a nemzetközi labdarúgóéletben."

"Sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez részben az én személyes kudarcom is" - idézte a az MLSZ hivatalos weboldala Kisteleki István elnököt. – Bozsik Péter nagyon becsületes munkát végzett, de sajnos követett el szakmai hibákat is, és az elnökség nem úgy képzeli el a jövőt, mint ahogyan azt a kapitány beszámolója körvonalazta. A szakmai kérdések mellett azonban a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy az állam is szerepet vállaljon a magyar labdarúgás fejlődésében."

Bozsik Pétert kinevezéséről március 16-i ülésén döntött az MLSZ elnöksége, és akkor jelentették be azt is, hogy a segítője a korábbi világválogatott Détári Lajos lesz.

A szövetségi kapitány hivatalos mérkőzésen először május 24-én ült a válogatott kispadján, akkor 2-0-ra győzött a csapat Új-Zéland ellen.

Azóta további hat meccset játszott a nemzeti együttes, és a mérleg: 3-1-es vereség Angliától, 2-1-es győzelem Ausztria fölött barátságos találkozón, majd 4-1-es vereség Norvégia, 3-1-es győzelem Bosznia-Hercegovini ellen, 1-0-s csatavesztés Törökországgal szemben, s végül a csúfos, 2-1-es kudarc La Vallettában október 11-én.

A MÁLTA–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.