Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.26 15:55 Frissítve: 2023.02.27 09:48

Bozsik Péter távozott a válogatott éléről

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének ülésén lemondott posztjáról Bozsik Péter, a válogatott szövetségi kapitánya. A szakembernek a Málta elleni 2-1-es vereség után kellett számot adnia az MLSZ vezetésének, amely nem fogadta el a beszámolóját. Ezt követően Bozsik bejelentette a lemondását, amelyet a grémium nyugtázott. Ő volt labdarúgásunk történetében a 45. szövetségi kapitány.

Bozsik Péternek hét és fél hónap jutott
Bozsik Péternek hét és fél hónap jutott
Tizenhat nappal a Málta elleni Eb-selejtező-mérkőzésen elszenvedett 2-1-es vereség után távozott posztjáról Bozsik Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető az MLSZ mai, Győrben megtartott elnökségi ülésén előbb előadta szakmai beszámolóját, de ezt nem fogadták el. Ezek után nem maradt más választása, mint lemondani.

Bozsik Péter a Nemzeti Sport helyszínen tartózkodó munkatársának a lemondását indokolva elmondta: véleménykülönbség alakult ki közte és az elnökség tagjai között, amikor előadta a beszámolóját, s ebből számára egyenesen következett, hogy nincs meg a szükséges bizalom a személye iránt. Hozzátette: ott helyben és abban a pillanatban hozta meg a döntését, nem lemondási szándékkal érkezett az elnökségi ülésre.

"Én mindig reálisan próbáltam gondolkodni, beszélni a munkámról és a válogatottról, megpróbáltam a valóság talaján maradni – fűzte hozzá. – Felteszem, talán Magyarországon talán máshová kívánjuk a futballt, mint ahol reálisan helye van a nemzetközi labdarúgóéletben."

"Sajnálom, hogy így alakult, hiszen ez részben az én személyes kudarcom is" - idézte a az MLSZ hivatalos weboldala Kisteleki István elnököt. – Bozsik Péter nagyon becsületes munkát végzett, de sajnos követett el szakmai hibákat is, és az elnökség nem úgy képzeli el a jövőt, mint ahogyan azt a kapitány beszámolója körvonalazta. A szakmai kérdések mellett azonban a jövő szempontjából nagyon fontos, hogy az állam is szerepet vállaljon a magyar labdarúgás fejlődésében."

Bozsik Pétert kinevezéséről március 16-i ülésén döntött az MLSZ elnöksége, és akkor jelentették be azt is, hogy a segítője a korábbi világválogatott Détári Lajos lesz.

A szövetségi kapitány hivatalos mérkőzésen először május 24-én ült a válogatott kispadján, akkor 2-0-ra győzött a csapat Új-Zéland ellen.

Azóta további hat meccset játszott a nemzeti együttes, és a mérleg: 3-1-es vereség Angliától, 2-1-es győzelem Ausztria fölött barátságos találkozón, majd 4-1-es vereség Norvégia, 3-1-es győzelem Bosznia-Hercegovini ellen, 1-0-s csatavesztés Törökországgal szemben, s végül a csúfos, 2-1-es kudarc La Vallettában október 11-én.

A MÁLTA–MAGYARORSZÁG MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

2023.09.23 23:52:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kiderül, mennyire rugalmasak, fogékonyak az új helyzetekre.

2023.09.23 23:05:55

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.09.17 22:37:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Sallai Roland – akinek a Barcelona korábbi sztárja, Andrés Iniesta volt a kedvenc futballistája – karrierépítés szempontjából nem tartotta megfelelő lépcsőfoknak a szaúdi ligát. Képes volt ellenállni a pénznek. Ezt leírni egyszerűbb, mint megcselekedni.

2023.09.15 21:37:27

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar labdarúgó-válogatott már nem meglepetésre, hanem reálisan van ott a kontinens első felében, az erőviszonyok pedig nem változtak meg végletesen.

2023.09.15 13:50:02

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A magyar csapat gólját Dróth Zoltán szerezte.