Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.07 21:50 Frissítve: 2023.01.23 18:21

Újabb hazai meccset vesztett a Bozsik-csapat

Elvesztette a második hazai találkozóját is a magyar labdarúgó-válogatott, Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen, a C-csoportban. Bozsik Péter csapata a második játékrész első felében tudta csak tartani a lépést Törökország legjobbjaival, így három forduló után mindössze három pontja van a mieinknek.

Eb-selejtező, C-csoport
Magyarország-Törökország 0-1 (0-1)
Helyszín: Puskás Ferenc-stadionNézőszám: 7 500
Játékvezető: Alain Hamer (luxemburgi)
Asszisztensek: Francis Crelo (luxemburgi), Eric Castellani (francia)
Magyarország Törökország
Király Rüstü
Fehér Cs. Hamit Altintop
Juhász R. Servet Cetin
Éger Gökhan
Vanczák Üzülmez
Tóth B. Sabri
Dárdai Gökdeniz
Huszti Aurelio
Halmosi Tuncay
Gera Hakan Sükür
Torghelle Arda
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Bozsik Péter Fatih Terim
Gólszerző: Tuncay (39.)
Csere: Halmosi helyett Kabát (46.), Gökdeniz helyett Hüseyin (64.), Kabát helyett Komlósi (76.), Torghelle helyett Szabics (83.), Arda helyett Topuz (90.), Tuncay helyett Can (90+2.)
Sárga lap: Aurelio (30.), Halmosi (36.), Vanczák (44.), Dárdai (79.)

Gera Zoltán állt a legközelebb a mieink közül a gólszerzéshez
Gera Zoltán állt a legközelebb a mieink közül a gólszerzéshez

Kikaptak a norvégok Görögországban

A „magyar-csoportban” minimális vereséget szenvedett a norvég együttes Görögországban. Az Eb-címvédő görög csapat győztes gólját a 32. percben Katszuranisz szerezte.
A norvégok a magyarok idegenbeli, valamint Moldova hazai legyőzését követően először szenvedtek vereséget a sorozatban.
Az Otto Rehhagel szövetségi kapitány által irányított együttes viszont változatlanul száz százalékos teljesítménnyel áll a csoportban: a Moldova elleni idegenbeli 1-0-s sikert most egy hasonló kimenetelű hazai győzelem követte.
A bosnyákok Moldovában mentettek egy pontot. A hazai csapat a 32. percre már kétgólos előnyre tett szert – második találatukat büntetőből szerezték -, ám a vendégek a második felvonás közepén négy perc alatt egyenlítettek. Moldova megszerezte ugyan első pontját, ám továbbra is nyeretlenek, míg a bosnyákok már négy pontot szereztek.
A mérkőzést megelőzően nagyon kevés magyar szurkoló hitt abban, hogy megverhetjük a török csapatot, amit a legjobban az bizonyított, hogy a válogatott mérkőzéshez képest nagyon kevesen látogattak ki a Puskás Ferenc-stadionba.

Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Fatih Terim gárdája jóval gyorsabban játszott a mieinknél. A vendégek kevés érintős, lendületes játékkal könnyedén jutottak el a magyar tizenhatosig, de eleinte Bozsik Péter játékosai rendre útját állták a török próbálkozásoknak.

Sőt, az első negyedóra végén az első említésre méltó magyar támadásból a vezetést is megszerezhettük volna, azonban Gera Zoltán lövés helyett Dárdai elé passzolt, aki az égbe lőtte a labdát. Ezzel meg is említettük az összes hazai lehetőséget az első félidőben.

Az első negyvenöt perc hajrájában aztán egy érdekes góllal törte meg a mieink védelmét a vendégcsapat. Egy szabadrúgás után Servet csúsztatta át a labdát a magyar játékosok felett. Pechünkre Tuncay eszmélt a leggyorsabban és az időközben féltérdre rogyott Király felett a kapuba emelt.

A gólt követően Arda is óriási ziccerbe került Gökdeniz passza után, de ezúttal Király bravúrral hárított.

A szünet után feljavult Bozsik Péter csapata, és az ötvenhetedik percben csupán néhány centin múlott, hogy nem sikerült egyenlítenie Gera Zoltánnak. A West Bromwich légiósa ugyanis egy szabadrúgáshoz állt oda, el is találta volna a kapu bal felső sarkát, azonban Rüstü ujjheggyel tolta a labdát a felsőlécre.

Nem sokkal később a csereként beállt Kabát Péter is helyzetbe került, de egyenlíteni ő sem tudott. Sajnos be kell hogy valljuk, hogy a mieink lendülete a második játékrész derekáig tartott csupán, és ezután újra a török csapat irányította a játékot.

A hajrában, ha pontosabban játszik ellenfelünk, akkor újabb gólokat szerezhetett volna, de legalább ez nem történt meg. Bozsik Péter csapata így elvesztette a második hazai Eb-selejtezőjét is, és egyre távolabbinak tűnik a 2008-as Európa-bajnokság.
2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.