S. TÓTH JÁNOS
2004.04.03 21:02 Frissítve: 2011.11.18 00:23
online

Eljönnek hozzánk a brazilok

"Magyarország ellen játszik április 28-án Brazília"  harsogja a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) internetes honlapjának címoldala. Az április 2-ai keltezésű hír arról is beszámol, hogy a barátságos mérkőzést Budapesten rendezik, a házigazdák válogatottja pedig jelenleg 67. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján.

1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
Több se kellett a világhírügynökségeknek, a spanyol EFE és a francia AFP is átvette az információt, és tényként számolt be a meccs megrendezéséről, pedig – fájdalom – továbbra is csak tervekről van szó, hiszen írásos szerződés még mindig nem köttetett. Az sem mellékes persze, hogy az elvi egyezség megvan, elvégre a címvédő együttest szerte a világban szívesen látnák, ám a legjobb erőkből álló csapatot csöppet sem könnyű összetoborozni. Az idei évre például öszszesen három előkészületi meccset iktatott a programba a dél-amerikai ország szövetsége: Budapest után május 20-án a FIFA 100. születésnapja tiszteletére Párizsban az 1998-as vb-aranyérmes Franciaország, míg öt nappal később Barcelonában a katalán tartományi gárda lesz az ellenfél. Ezután már vb-selejtező vár Carlos Alberto Parreira együttesére, mégpedig rögvest az ősi rivális Argentína ellen Belo Horizontéban.A magyar–brazil tehát a versenynaptárba beíratott, most már csak a mérkőzés pénzügyi feltételeit kell megteremteni. Hivatalos információt a világbajnok fellépti díjáról persze egyik fél sem ad, ám úgy tudni, körülbelül egymillió dollárba, azaz 210 millió forintba kerülne a földkerekség első számú válogatottjának vendégjátéka. E pénz kifizetésére komoly garanciákat kérnek a brazilok, így természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetői bármennyire szeretnék is tető alá hozni a gálaelőadást, csakis akkor vágnak bele a vállalkozásba, ha bizonyosan kitermelhetőek lesznek a költségek. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke lapunk érdeklődésére biztatónak nevezte az eddig lezajlott tárgyalásokat, de hangsúlyozta: nincs aláírt megállapodás a meccs megrendezésére. Azt azonban nem tagadta, hogy javában folynak az előzetes számolgatások, bár a pénzügyi tervezést nehezíti például, hogy nem tudni, balesetveszély nélkül megnyitható lenne-e a Puskás-stadion lelátójának hosszú ideje lezárt felső karéja. Amennyiben nem, szinte biztosra vehető, hogy tízezer forint körüli jegyárakkal számolhatnak a drukkerek, ha élőben látni szeretnék Ronaldót és a többi extraklasszist.
Az MLSZ tudniillik mindenképpen szeretné szerződésben rögzíteni, hogy Brazília a legjobb csapatával jöjjön Magyarországra. Sőt olyan elképzelések is vannak, miszerint néhány szupersztárt, akinek fellépésére okvetlenül számítana a vendéglátó fél, konkrétan is megneveznének a megállapodásban. Bonyolítja viszont a helyzetet, hogy május 4-én és 5-én – vagyis egy héttel a tervezett budapesti összecsapás után – Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeznek, és ha csak valami nagy meglepetés nem születik, a Real Madrid, a Milan és az Arsenal is érdekelt lesz e párviadalokban. Kérdés tehát, mit szólnának e sztárklubok főnökei, ha Ronaldót, Roberto Carlost, Didát, Cafut, Kakát, Edut vagy éppen Gilberto Silvát kikérné a brazil szövetség…
Az idő mindenesetre sürget, a most következő hét elején véglegesen el kell dőlnie annak, meg lehet-e rendezni április 28-án a futballtörténelem ötödik magyar– brazil mérkőzését.
2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.