S. TÓTH JÁNOS
2004.04.03 21:02 Frissítve: 2011.11.18 00:23
online

Eljönnek hozzánk a brazilok

"Magyarország ellen játszik április 28-án Brazília"  harsogja a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) internetes honlapjának címoldala. Az április 2-ai keltezésű hír arról is beszámol, hogy a barátságos mérkőzést Budapesten rendezik, a házigazdák válogatottja pedig jelenleg 67. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) világranglistáján.

1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
1986-ban félmillió jegyigénylés futott be a Magyarország–Brazília mérkôzésre – mi lesz most akkor, ha bejelentik, hogy a Real Madrid világbajnok támadója, Ronaldo a Puskás Ferenc-stadion gyepére lép?!
Több se kellett a világhírügynökségeknek, a spanyol EFE és a francia AFP is átvette az információt, és tényként számolt be a meccs megrendezéséről, pedig – fájdalom – továbbra is csak tervekről van szó, hiszen írásos szerződés még mindig nem köttetett. Az sem mellékes persze, hogy az elvi egyezség megvan, elvégre a címvédő együttest szerte a világban szívesen látnák, ám a legjobb erőkből álló csapatot csöppet sem könnyű összetoborozni. Az idei évre például öszszesen három előkészületi meccset iktatott a programba a dél-amerikai ország szövetsége: Budapest után május 20-án a FIFA 100. születésnapja tiszteletére Párizsban az 1998-as vb-aranyérmes Franciaország, míg öt nappal később Barcelonában a katalán tartományi gárda lesz az ellenfél. Ezután már vb-selejtező vár Carlos Alberto Parreira együttesére, mégpedig rögvest az ősi rivális Argentína ellen Belo Horizontéban.A magyar–brazil tehát a versenynaptárba beíratott, most már csak a mérkőzés pénzügyi feltételeit kell megteremteni. Hivatalos információt a világbajnok fellépti díjáról persze egyik fél sem ad, ám úgy tudni, körülbelül egymillió dollárba, azaz 210 millió forintba kerülne a földkerekség első számú válogatottjának vendégjátéka. E pénz kifizetésére komoly garanciákat kérnek a brazilok, így természetesen a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetői bármennyire szeretnék is tető alá hozni a gálaelőadást, csakis akkor vágnak bele a vállalkozásba, ha bizonyosan kitermelhetőek lesznek a költségek. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke lapunk érdeklődésére biztatónak nevezte az eddig lezajlott tárgyalásokat, de hangsúlyozta: nincs aláírt megállapodás a meccs megrendezésére. Azt azonban nem tagadta, hogy javában folynak az előzetes számolgatások, bár a pénzügyi tervezést nehezíti például, hogy nem tudni, balesetveszély nélkül megnyitható lenne-e a Puskás-stadion lelátójának hosszú ideje lezárt felső karéja. Amennyiben nem, szinte biztosra vehető, hogy tízezer forint körüli jegyárakkal számolhatnak a drukkerek, ha élőben látni szeretnék Ronaldót és a többi extraklasszist.
Az MLSZ tudniillik mindenképpen szeretné szerződésben rögzíteni, hogy Brazília a legjobb csapatával jöjjön Magyarországra. Sőt olyan elképzelések is vannak, miszerint néhány szupersztárt, akinek fellépésére okvetlenül számítana a vendéglátó fél, konkrétan is megneveznének a megállapodásban. Bonyolítja viszont a helyzetet, hogy május 4-én és 5-én – vagyis egy héttel a tervezett budapesti összecsapás után – Bajnokok Ligája-elődöntőt rendeznek, és ha csak valami nagy meglepetés nem születik, a Real Madrid, a Milan és az Arsenal is érdekelt lesz e párviadalokban. Kérdés tehát, mit szólnának e sztárklubok főnökei, ha Ronaldót, Roberto Carlost, Didát, Cafut, Kakát, Edut vagy éppen Gilberto Silvát kikérné a brazil szövetség…
Az idő mindenesetre sürget, a most következő hét elején véglegesen el kell dőlnie annak, meg lehet-e rendezni április 28-án a futballtörténelem ötödik magyar– brazil mérkőzését.
2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.