Olimpia: a munkában hisz a Gyurta mögött második Jamieson

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.08.02. 13:31
Nem tartja magát kiemelkedő tehetségnek, kizárólag a kemény munkában hisz Michael Jamieson brit úszó, aki szerda este a világcsúccsal aranyérmes Gyurta Dániel mögött másodikként ért célba a londoni olimpián 200 m mellen.

„Ez az az eredmény, amire, meg sem tudom mondani pontosan mióta, készültem – nyilatkozta a glasgow-i születésű sportoló az UKPA brit hírügynökségnek. – Valójában csak az elmúlt 18 hónapban vált komoly céllá, korábban merész álomnak tűnt az egész. A döntő előtt inkább izgatott voltam, mint ideges, nyugodtan álltam fel a rajtkőre. Ez valószínűleg azért történhetett így, mert fejben már rengetegszer lepörgettem magamban a versenyt, igyekeztem minden szempontból tökéletesen felkészülni rá."

Jamieson hozzátette, tudta, hogy 2:08 perc körüli időre képes lehet, de „sokkolta", amikor a célba érkezés után meglátta, milyen gyorsan úszott. Gyurta 2:07.28 perc alatt teljesítette a távot, a skót mindössze 15 századmásodperccel maradt el a magyar olimpiai bajnoktól.

„Az egyik legfontosabb dolog, amit édesanyámtól és édesapámtól megtanultam, hogy kitartó munkával sok mindent el lehet érni – mondta a sportoló családból származó Jamieson. – Ebben a szellemben készültem az elmúlt években. Úgy gondoltam, ha keményebben edzek, mint a többiek, akkor remélhetőleg a végén megkapom az ezért járó jutalmat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik