Giggs: Kívánom, tapasztalja meg ezt mindenki!

Vágólapra másolva!
2012.08.05. 14:11
null
Ryan Giggsnek négy meccs jutott élete nagy válogatott tornáján (Fotó: Action Images)
Szombaton búcsúzott az olimpiai tornától a házigazdák férfi labdarúgó-válogatottja, amely Dél-Koreával szemben maradt alul tizenegyesrúgások után. Ryan Giggs, a britek csapatkapitánya sajnálta a kiesést, ennek ellenére pályafutása emlékezetes állomásának tartja az olimpiát.

A nők után egy nappal a brit férfiak is búcsúztak az olimpiai labdarúgótornától: a házigazdák hiába bíztak egyesített csapatukban, a tizenegyespont ismét a végzetüknek bizonyult. A brit sajtó rezignált, „ahogy megszokhattuk” lelkülettel tudósított az eseményekről, a játékosok azonban állítják: fantasztikus élmények érték őket az elmúlt két hétben.

„Csalódottság lett úrrá rajtunk, mert tudjuk, hogy ennek a mérkőzésnek a győztese csupán egy lépésre van attól, hogy érmet nyerjen az olimpián, miközben még két meccse is hátravan” – mondta lemondóan a találkozó után Stuart Pearce, a britek szövetségi edzője.

„A legfontosabb hozadéka a tornának, hogy a játékosok tapasztalatot gyűjtöttek, ami még jobbá és erősebbé teheti őket” – nyilatkozta a szakember, akinek játékosai ugyanakkor inkább a pozitívumokat emelték ki az olimpiáról.

„Csodálatos volt az első perctől kezdve – válaszolt az egyik túlkoros Craig Bellamy arra, hogy milyen érzés volt részt venni az ötkarikás játékokon. – Élmény volt, hogy itt lehettem, a szurkolók támogatása óriási volt, és ez olyasmi, amit egész életemben szép emlékként őrzök majd meg.”

„Természetesen csalódás az eredmény. De összességében nem voltunk elég jók – nyilatkozta a csapatkapitány Ryan Giggs. – A dél-koreaiak jól szervezettek voltak, nem hagyták kibontakozni a támadásainkat. Általánosságban véve mégis fantasztikus tapasztalat volt az olimpia, amit a játékosok és a stáb is élvezhetett. Öröm volt ilyen sok fiatal, tehetséges játékossal játszani. Volt, akit ismertem korábbról, volt, akit nem, de van jövőképe ennek a csapatnak.”

„Azt kívánom más játékosoknak is, hogy tapasztalják meg azt, amit én, az olimpiai hangulatot és a különböző csapatok színes kavalkádját. Igazi privilégium, hogy csapatkapitánya lehettem Nagy-Britannia válogatottjának” – mondta Giggs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik