2002-07-09 14:19:27
Utolsó módosítás:
2011-07-14 00:04:18

Világbajnoki tabellaparádé (2002)

Lassan elülnek a XVII. labdarúgó-világbajnokság viharai, az élet kezd visszazökkenni a megszokott kerékvágásba: délelőttönként dolgozunk a munkahelyünkön, esténként sorozatokat és akciófilmeket nézünk a tévében. A koreai-japán közös rendezésű seregszemle a sporttörténelem részévé vált - éppen itt az idő tehát egy kis történelemidézésre, a nyári futball-uborkaszezon közepette.

Kérdés: melyik ország volt a legsikeresebb a világbajnokságokon?
Kérdés: melyik ország volt a legsikeresebb a világbajnokságokon?
A szakértők sorra mondják véleményüket a 2002. évi vébéről, összehasonlítják a korábbi tornákkal, tendenciákat vázolnak fel és tagadnak meg - mi most a számok nyelvét hívjuk segítségül. A Nemzeti Sport Online összeállításában különféle szempontok szerint elkészített táblázatokat mutatunk be, amelyekben az eddigi tizenhét világbajnokság résztvevőit rangsoroljuk. Igyekeztünk változatos aspektusokat összegyűjteni, hogy mindenki találhasson a saját ízlésének és szimpátiájának megfelelő összehasonlítást - még mi magyarok is főszerephez jutunk. Ha valaki mégis hiányolna valamilyen tabellát, akkor nyugodtan jelezze ezt a Nemzeti Sport Online felé e-mail-címünkön, és mi igyekszünk megfelelni a kívánalmaknak.
A felsorolt oldalakon rövid bevezetést követően találhatják táblázatainkat. Midenhol közöljük a 2002-es torna előtti helyezéseket is zárójelben, így jól meg lehet figyelni az ázsiai seregszemlén bekövetkezett esetleges változásokat.
A listákon felbukkan néhány olyan országnév, amelyet a XX. század történelmének sötét viharai miatt magyaráznunk kell - vagy a mai fiataloknak, vagy éppen azoknak, akiknek az új nevek csengenek furcsán. A téma iránt érdeklődők a Futballföldrajz - futballtörténelem című írásunkban olvashatnak erről bővebben.

Jöjjenek a tabellák!

Örökranglista

Hárompontos örökranglista

Helyezések

Éremtáblázat

Pontverseny

Fordított "éremtáblázat"

Helyezések átlaga

Rúgott gólok mérkőzésenkénti átlaga

Kapott gólok mérkőzésenkénti átlaga

Győzelmek aránya

Döntetlenek aránya

Vereségek aránya
SZABADOS GÁBOR 

 

Forrás: online 

 

Még senki sem szólt hozzá. Legyen Ön az első!

Hiba történt a rendszerünkben. A hiba kijavításáig kérjük türelmed és megértésed.