Videó: a trükk, ami után az angol szurkolók beleszerettek Gerába

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 09:20
Nem sok magyar futballista mondhatja el magáról, hogy legendaként tisztelik egy angol klub hívei. Gera Zoltán azonban mindent megtett azért az átigazolása után, hogy a szurkolói kedvence legyen a West Bromwich Albionnál. Most szigetországi karrierjének kezdetéről idézünk fel egy jelenetet, amiből megértették a helyi drukkerek: egy igazi harcost igazolt a csapatuk!

Gera a 2004–2005-ös idényben szerződött a West Bromwich Albionhoz, és ahogy az várható volt, eleinte általában csereként jutott lehetőséghez.

Volt azonban egy pillanat, ami mindent megváltoztatott. Egy egyszerű labdamentés, ami után a szurkolók egyik kedvence lett a középpályás, és ami után nem sokkal megkapta Gera a „Magic Magyar” becenevet.

Tizenöt évvel ezelőtt, 2005 márciusában járunk, az idény vége felé, mikor a West Brom a bennmaradásért harcolt a Premier League-ben. A következő ellenfél a rivális Birmingham City volt, Gera Zoltán pedig a kezdőcsapatban kapott helyet.

A második félidő elején, még 0–0-s állásnál, egy borzasztó rossz kiugratás után mindenki elkönyvelte, kirúgás jön. De nem Gera!



A magyar futballista ugyanis óriásit sprintelt, majd a testi épségét sem kockáztatva valahogy megfogta még a labdát, sőt, rá is rúgta ellenfelére azt, így a semmiből összehozott egy szögletet.

A szurkolók felállva tapsolták Gerát, és örökre megjegyezték a nevét. A szögletből gól lett, a West Bromwich pedig ezután 2–0-ra legyőzte a városi riválist, és végül egy ponttal elkerülte a kiesőzónát, így benn maradt a Premier League-ben.

Gera ezután a meccs után mindegyik bajnokin a kezdőcsapatban kapott szerepet, és végül hat góllal zárta az évadot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik