Videó: a magyar kapus megbabonázta a tizenegyeslövőt

Vágólapra másolva!
2012.11.15. 19:37
Mint arról beszámoltunk, Kovácsik Ádám, a Pavia kapusa remek teljesítménnyel járult hozzá a hét végén a listavezető Lecce elleni pontszerzéshez – időközben a harmadik ligás olasz labdarúgóklub magyar légiósa is megszólalt.

A mérkőzés egyik kulcspillanata volt, amikor az 54. percben a Lecce támadója, Salvatore Foti tizenegyest hibázott – ha belövi, a vendégek elhúznak 3–1-re, és alighanem nyernek. Foti a keresztlécre lőtt, amiben némi kapuspraktikának is szerepe volt:

„A mérkőzésre készülődvén sok mindent tanulmányoztunk a Lecce játékából, többek között azt is, hogyan lövi Foti a büntetőket. Tudtuk, hogy nekifutás közben mindig lelassít, mert látni akarja, merre mozdul a kapus. Nos, én éppen ezért úgy döntöttem, nem mozdulok el, hátha ezzel megzavarom. Lehet, hogy így történt?" – idézte fel derűsen a történteket a magyar kapus.

A Pavia következő ellenfele egy másik korábbi élvonalbeli csapat, a Cremonese lesz.

„Nehéz meccs lesz, az biztos, de a listavezető elleni döntetlenre építhetünk. Különben is, minden mérkőzés nulla–nulláról indul. Ha esélytelenek vagyunk, akkor is" – mondta a Paviát a Reggina kölcsönjátékosként erősítő Kovácsik.

A KIHAGYOTT BÜNTETŐ 2:14-NÉL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik