Törökország: Tíz gólt ígértem, kilenc még hiányzik - Futács

Vágólapra másolva!
2015.01.16. 20:18
Futács Márkó, a török élvonalbeli Mersin Idmanyurdu magyar labdarúgója jó tavaszi folytatásban reménykedik, és szeretné betartani idény eleji ígéretét, amely tíz bajnoki gólról szólt.

„Az első itteni interjúmban azt mondtam, hogy tíz gólt várok magamtól az első törökországi idényemben. Egyelőre egynél tartok, azaz kilencet még szállítanom kell, remélem, el is érem a kitűzött célomat" – mondta Futács a mersini sportportálnak, a Spor33-nak.

A nyáron szerződtetett magyar támadó – aki a Török Kupában is csak egy gólt szerzett – őszi tapasztalatai alapján meglehetősen keménynek, harcosnak találja a török bajnokságot, amelyhez, úgy érzi, jó felkészülést jelentett a korábban az angol második vonalban eltöltött időszak.

„Ezzel együtt nem vagyok maradéktalanul elégedett az eddigi teljesítményemmel, hiányoznak a gólok, és sajnos a kihagyott helyzetek rossz hatással vannak rám. Az is igaz persze, hogy itt mások a feladataim, kicsit távolabb kell helyezkednem a kaputól, mint azt korábbi csapataimnál megszoktam" – folytatta a magyar labdarúgó, aki ősszel a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában is fájlalta a góljai elmaradását.

„Szurkolótáborunk az öt legjobb között van Törökországban, ez erőt ad nekünk, remélhetőleg jó helyezéssel tudjuk meghálálni lelkes biztatásukat" – mondta Futács.

Az újonc Mersin 16 forduló után a 9. helyet foglalja el a 18 csapatos mezőnyben, a bajnokság a jövő hét végén folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik