Szalai Ádám: Eljött a bizonyítás ideje!

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 08:16
null
Szalai Ádám tudja, kemény szezon áll előtte (Fotó: Action Images)
Vasárnap délután egykori csapata, a VfB Stuttgart ellen mutatkozhat be az új Bundesliga-idényben Szalai Ádám, a Mainz 22 esztendős csatára. Ha pályára lép, nem csupán a szakmai stábnak, hanem a legendás Buzánszky Jenőnek is bizonyíthatja rátermettségét.

– Drukk?
– Van bennem, hisz mégiscsak elkezdődik az új évad, eljött tehát a bizonyítás ideje.

– Ezek szerint teljesen felépült a bokasérüléséből?
– Tökéletesen meggyógyult a lábam, jó erőben érzem magam, és szeretném meghálálni a bizalmat, amiért a Mainz szerződtetett a Real Madridtól.

– Klubja a napokban kölcsönvette a skót Celtictől a dán Morten Rasmussent, aki szintén csatár. Ez mennyiben befolyásolhatja az Ön szereplését?
– Annyi lemaradásom van a többiekkel szemben, hogy a sérülésem kiheverését követően mindössze két hetet készülhettem a csapattal, noha ez a rövid időszak kimondottan jól sikerült. Rasmussen érkeztével hárman – ő, a tunéziai Allegui, valamint én – pályázunk két helyre a támadószekcióban, mert a Stuttgart ellen két csatárral kezdünk.

– Ön lesz az egyik?
– Nem tudom, de szerintem mindenképpen lehetőséget kapok. Akárhogy is alakul, a lehető legjobb teljesítményt szeretném nyújtani.

– Már csak azért is, mert a helyszínen tekinti meg a mérkőzést Buzánszky Jenő, aki a Rajna-vidéki Labdarúgó-szövetség meghívására érkezett a városba.
– Igen, hallottam, hogy Jenő bácsi is itt lesz. Még sohasem találkoztam az Aranycsapat legendás hátvédjével, vasárnap minden bizonnyal lesz alkalmam beszélgetni vele, s őszintén remélem, hogy futballozni is lát. Neki végképp nem szeretnék csalódást okozni.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik