Skócia: László Csaba a Felföldön, éremesélyesnél folytathatja

Vágólapra másolva!
2013.11.13. 09:31
null
László Csaba a Hearts kispadján (Fotó: Action Images)
A skót Press and Journal és a The Scotsman szerint a korábban a Heartsnál dolgozó erdélyi magyar edző, László Csaba lehet a skót Premier League-ben szereplő Inverness Caledonian Thistle következő menedzsere.

Az Inverness CT – becenevén a Caley Thistle – története legjobb korszakát éli, a 2012–2013-as szezonban a negyedik helyen végzett (épp, hogy lemaradt a dobogóról és az európai kupaszereplésről), ebben az idényben sokáig vezette a bajnokságot, jelenleg ötpontos hátránnyal második a Celtic mögött.

A sikeredző Terry Butchert megkörnyékezte és szerződtette a patinás edinburghi Hibernian – ráadásul segítője, Maurice Malpas is nemet mondott a felföldiek ajánlatára, és a menedzserség helyett maradt Butcher melett –, így az Inverness CT szakvezető nélkül maradt. A Press and Journal értesülése szerint a klubelnök Kenny Cameron felvette a kapcsolatot László Csabával, és kérte a magyar tréner formális jelentkezését.

László Csaba ugandai kapitányságát követően 2008-ban került a skót Heartshoz, ahol meglepően sokáig tartotta magát – nála hosszabb ideig egy menedzser sem tudta megtartani kispadját a hírhedt edzőmenesztő klubtulajdonos, Vladimir Romanov „uralkodása” alatt. László bronzérmet nyert az edinburghiakkal, teljesítményét a skót futballszakírók és a skót Premier League is az év menedzsere címmel ismerte el. 2010 januárjának végén menesztették, majd ezt követően a belga Charleroi-nál és legutóbb a litván nemzeti csapatnál dolgozott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik