Román Kupa: az egy-nullás siker is önbizalomfröccs lenne a Sepsinek

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 09:35
null
Leo Grozavu bízik benne, hogy sikerül előnyt szerezniük (Fotó: Sepsi OSK)
A sepsiszentgyörgyiek sportigazgatója, Hadnagy Attila az 1–0-s győzelmet is jó eredménynek venné a Poli Iasi ellen.

Az idény egyik legfontosabb mérkőzésére készül a Sepsi OSK, amely szerda este története első Román Kupa-elődöntőjét vívja a sepsiszentgyörgyi stadionban. A Poli Iasi elleni mérkőzés ugyan nem sorsdöntő, mivel lesz visszavágója is, ám a székelyföldi klubnál érzik a történelmi esélyt a fináléba kerülésre.

A Dinamo Bucuresti elleni bajnoki győzelem (3–1) a háromszéki csapat hangulatán is nagyot dobott. A szentgyörgyi csapatkapitány, Gabriel Vasvari tökéletes jósnak bizonyult, amikor a bajnokság újraindulása előtt azt nyilatkozta, hogy nagyjából három találkozó kell ahhoz, hogy formába lendüljön és valós tudását mutassa a Sepsi OSK. A bukaresti sikert a Profi Labdarúgóliga is értékelte: a kapus Niczuly Roland, valamint a balhátvéd Florin Stefan egyaránt bekerült a forduló válogatottjába, amelynek edzője Leo Grozavu lett.

Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója szerint a Dinamo legyőzése után jóval magabiztosabban várják a kupamérkőzést.

„Pozitív az utolsó élményünk, miután előtte két hazai meccsen is csak egy pontot szereztünk – mondta a Nemzeti Sportnak Hadnagy Attila. – Szeretnénk minél jobb eredményt elérni a visszavágóra, a legfontosabb az lesz, hogy itthon ne kapjunk gólt. Már az egy-nullás győzelmet is jó eredménynek tekinteném, onnan »felfelé« pedig bármi jöhet.”

Szintén újabb önbizalomfröccsnek látja a kupát Leo Grozavu vezetőedző, aki szerint egy trófea a klubot is magasabb szintre emeli. Az edzőnek azonban egyelőre a szerda esti összeállítás okoz gondot, mivel a Dinamo elleni piros lapja miatt eltiltott Razvan Tincu mellett a sérült Peter Gál-Andrezlyre, Radoszlav Dimitrovra, Tomas Diazra és Ioan-Andrei Dumiterre sem számíthat, de a támadások motorjának számító Fülöp István szereplése is kérdéses még.

A Poli Iasi a bajnokság újraindulása óta mindhárom mérkőzését elvesztette a Liga 1-ben, és visszaesett az alsóház utolsó helyére. A kispadra télen érkező Mircea Rednic átigazolásai egyelőre nem váltak be, ám a klubvezetőség egyelőre kitart a Rapiddal és a Dinamóval is bajnokságot nyerő edző mellett – kedden külön közleményben is megerősítette, hogy bízik a bennmaradásban és a kupa megnyerésében. A Sepsihez hasonlóan még a Poli sem jutott be soha a fináléba, bár a legjobb négy között korábban öt alkalommal is szerepelt.

A jászvásári klubnak hagyományosan nem megy a Sepsi ellen: az eddigi hét bajnoki meccsen négy szentgyörgyi győzelem mellett három döntetlen született. Ebben az idényben már háromszor találkoztak a bajnokságban, kétszer 1–1 lett az eredmény, február 9-én pedig a Sepsi nyert 1–0-ra. Igaz, akkor még voltak nézők a stadionban, most viszont a kormány járványügyi intézkedései miatt az idény hátralevő találkozóihoz hasonlóan ez a mérkőzés is zárt kapus lesz.

A másik elődöntőben az élvonal két bukaresti csapata, a Dinamo és a FCSB csap össze, az első mérkőzés csütörtök este lesz. A visszavágókat július 8-án, a Román Kupa döntőjét pedig július 22-én rendezik.

ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
19.00:
Sepsi OSK–Poli Iasi – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik