Anglia: Buzsáky második ligás klubnál folytatja - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 12:50
null
Buzsáky osztályt vált, a hírek szerint a Barnsley játékosa lesz (Fotó: Action Images, archív)
A Sky Sports információi szerint klubot vált Buzsáky Ákos: a Portsmouth magyar légiósa mindenben megegyezett az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Barnsleyval.

 

 

Buzsáky Ákos a nyáron nem hosszabbította meg szerződését a QPR-ral, így szabadon igazolhatóvá vált. Hosszas klubkeresés után a harmadik ligás Portsmouth-hoz igazolt a magyar középpályás, s Gyepes Gábor csapattársa lett.

A Sky Sports információi szerint klubot, ezzel együtt osztályt vált Buzsáky, ugyanis mindenben megegyezett a Barnsleyval. A Championshipben szereplő klub már korábban érdeklődött iránta, csakúgy, ahogyan a Brighton, a Bristol City és a Nottingham Forest is.

Keith Hill, a Barnsley menedzsere aktív az átigazolási piacon: Jonathan Greening, Emile Sinclair és Marcus Tudgay is csatlakozott a csapathoz. A kölcsönvételekre vonatkozó határidő ebben a hónapban csütörtökön jár le. A Nemzeti Sport Online úgy értesült, Buzsáky kölcsönbe kerülhet, ez év végéig a Barnsleyhoz, ugyanakkor más kluboknál is szóba került a neve. Információink szerint azonban nem kell csütörtökig várni, már ma eldől, hol folytatja a magyar középpályás, aki azonnal csatlakozna is új csapatához, hogy a héten akár már pályára is léphessen.

Buzsáky a Portsmouth színeiben október óta nyolc mérkőzésen lépett pályára, hat harmadik ligás bajnokin és két kupameccsen, gólt nem szerzett.

A Barnsley 17 forduló után 20. a 24 csapatos Championshipben, mindössze három pont választja el a kiesést jelentő 22. pozíciótól. Az együttes legutóbbi hat bajnokiján mindössze két pontot szerzett.

A Barnsleynak korábban már voltak magyar futballistái: Ferenczi István, Rajczi Péter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik