Palermo: Balogh reméli, hogy Gilardino nem távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.30. 11:18
Balogh Norbert, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermo magyar támadója nem szeretné, ha elhagyná a csapatot Alberto Gilardino.

Az utóbbi hetekben egyre több pletyka látott napvilágot, melyek szerint elképzelhető, hogy távozik Alberto Gilardino a Palermótól. Mivel az olasz játékos stabil kezdőnek számít, ha búcsút int a csapatnak, az megnyithatná az utat a 20 esztendős Balogh Norbert előtt.

A magyar támadót azonban ez nem foglalkoztatja, és nem szeretné, ha Gilardino továbbállna.

„Remélem, nem megy el, marad a klubnál – idézi Balogh szavait a palermo24.net. – Sokat tanulok tőle, többek között segít benne, hogyan helyezkedjek jobban, a mozgásomban, a labdaátvételben. Igazi győztes, taktikailag nagyon érett játékos. Egy hozzá hasonló világbajnoktól mindig lehet tanulni.”

Dario Baccin, aki a Palermo utánpótlásával dolgozik, elmondta, a klubnál rendkívül örülnek, hogy a 2015–2016-os szezonban egyre több fiatal mutatkozott be a kezdőben. A szakember azt is elárulta, a jövőben nem szeretnének Balogh Nortberthez hasonló „kész, komplett” labdarúgókat vásárolni, inkább kinevelnék őket.

„Ha összeadjuk, akkor ifjú titánjaink több mint 30 mérkőzésen játszottak a felnőtteknél, ez kiváló szám, és az eredménye is megvan. Balogh? Hosszasan kiértékeltük a fiatalokat, aztán úgy döntöttünk, megadjuk a bizalmat azoknak, akik a lelküket is odaadják a csapatért. Őt ugye alapból az első csapathoz szerződtették. A stábunk azonban egyetértett abban, hogy a jövőben nem ez az út lesz az, amin járni szeretnénk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik