Olaszország: jó benyomást tett magyar játékosára Gattuso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.28. 12:28
Félévnyi kölcsönjáték után nagyon jól érzi magát Forgács Dávid az olasz harmadik ligás Pisánál. A fiatal magyar labdarúgó elmondta: reméli, hogy Gennaro Gattuso irányításával feljutnak a Serie B-be, és ő továbbra is a csapatnál maradhat.

„Nagyon jól érzem magam, szerencsére nagyon jó a csapatszellem – idézi a szegedma.hu Forgács Dávidot, akit nyáron adott kölcsön egy évre az Atalanta a Pisának. – Szerintem jó bajnokságról van szó, elég nehéz játszani benne, főleg, hogy a mi csapatunk focizni szeretne, passzolós játékot játszunk, az ellenfelek pedig leginkább mást. A legtöbben úgy jönnek el hozzánk, hogy beállnak a kapu elé, és az a céljuk, hogy csak ne kapjanak gólt, rugdossák előre a labdákat. Jó bajnokság, elég erős mezőnnyel, főleg ott középen, ahol én vagyok, elég szervezettek a csapatok, így senki ellen sem mehetsz biztosra.” szegedma.hu Forgács Dávidot, akit nyáron adott kölcsön egy évre az Atalanta a Pisának. – Szerintem jó bajnokságról van szó, elég nehéz játszani benne, főleg, hogy a mi csapatunk focizni szeretne, passzolós játékot játszunk, az ellenfelek pedig leginkább mást. A legtöbben úgy jönnek el hozzánk, hogy beállnak a kapu elé, és az a céljuk, hogy csak ne kapjanak gólt, rugdossák előre a labdákat. Jó bajnokság, elég erős mezőnnyel, főleg ott középen, ahol én vagyok, elég szervezettek a csapatok, így senki ellen sem mehetsz biztosra.”

A SZEOL SC saját nevelésű labdarúgója – aki tagja volt az U20-as világbajnokságon járt magyar válogatottnak – kilenc mérkőzésen 737 percet töltött a pályán, és két fontos gólpasszal segítette társait.

A harmadosztály B-csoportjában a harmadik helyen álló, feljutásra hajtó pisai csapatot a korábbi világbajnok futballista, Gennaro Gattuso edzi – Forgács róla is elmondta a véleményét.

„Emberileg teljesen olyan, mint a pályán volt, agresszív és belehajt a győzelembe, de ahogy ezt ő is elmondja, a fociszemlélete teljesen megváltozott. Játékosként mindenkit »agyon akart rúgni«, az volt a legfontosabb számára, hogy ne menjenek el mellette semmiféle módon, nekünk viszont épp az ellentettjét tanítja. Mindig azt mondja, hogy játsszunk, ne rúgjuk el a labdát, ilyen szempontból kellemes meglepetést szerzett nekem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik