Olaszország: a fiatal magyar úgy érzi, most bizonyított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.12. 13:16
Kovácsik Ádám, az olasz labdarúgó-bajnokság másodosztályában (Serie B) szereplő Carpi magyar légiósa november eleje óta először védett bajnokin. A fiatal kapus úgy érzi, bizonyított a Padova elleni kedd esti meccsen (1–1).

„Akkor is nagy lelkesedéssel edzettem, amikor tudtam, hogy csak a kispadon jut számomra hely – mondta a keddi mérkőzés után a 22 éves magyar kapus. – Úgy érzem, megálltam a helyem, és remélem, a teljesítményemmel meggyőztem az edzőt, hogy több lehetőséget adjon. Eleinte szokatlan volt a meccsszituáció, de gyorsan elkaptam a fonalat, csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni.”

Kovácsik szerint kétarcú meccset vívtak a kiesés ellen harcoló Padovával: az első félóra alapján elveszítettek két pontot, a hajrát tekintve inkább szereztek egyet – összességében igazságosnak érzi a döntetlent.

„Ötven pont megszerzése a célunk, egyet megint léptünk előre – mondta a 39 ponttal a 11. helyen álló csapat kapusa. – A kapott gól ugyanakkor megbéklyózott minket, fontos lenne, hogy ennyitől ne billenjünk ki az egyensúlyunkból.”

Az idei bajnokikon eddig a télen éppen a Padovától igazolt Simone Colombi védte a Carpi kapuját. Kovácsik az idény előtt a Reggianától kölcsönbe került az újonc Carpihoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik