Németh Krisztián: Én is vártam már magamtól

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2013.10.28. 09:16
null
Németh Krisztián győztes gólja után ünnepi hangulat uralkodott Kerkradéban (Fotó: Imago)
A holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában a Roda Németh Krisztián 85. percben szerzett góljával 2–1-re nyert a PSV ellen. A magyar támadó fesztiválhangulatban nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a meccs után.

 

– Alig hallani a hangját – mi ez a zaj?
– Elnézést, éppen fesztivál zajlik errefelé, ezért a hangzavar – mondta Németh Krisztián, a holland Roda játékosa, miután csapata az ő 85. percben szerzett góljának (is) köszönhetően 2–1-re legyőzte a PSV-t.

– Nem csodálom, az eindhovenieket legyőzni hatalmas fegyvertény.
– Egyetértek, de a fesztivál a mérkőzéstől, a futballtól független, bár kétségkívül jót tett a hangulatnak a győzelmünk.

– Hogy emlékszik a góljára?
– Akár hiszi, akár nem, a válaszom: nem nagyon. Nem tudom pontosan, kitől került elém a labda, csak azt érzékeltem, hogy ott van mellettem egy védő, ezért megfordultam, és ahogy megtoltam a labdát, el is lőttem – ennyi van meg. Meg persze az öröm, nagy boldogság győztes gólt szerezni.

– Ez volt idénybeli hatodik gólja. Az egyik holland oldal arról írt, a szezonban egyedül több gólt szerzett, többször lőtt kapura, mint a PSV két csatára.
– Bevallom, én is vártam már magamtól, hogy nagycsapat ellen is a kapuba találjak. Az Ajax ellen sikerült tizenegyest kiharcolnom, sajnos nem rúgtuk be, de most teljesült a vágyam, a PSV az egyik legjobb holland együttes, tele rendkívül tehetséges fiatal játékosokkal.

– Gondolták volna, hogy van győzelmi esélyük?
– Igen, mert hazai pályán szenvedélyes szurkolók támogatnak bennünket, és itthon mindenkire veszélyesek vagyunk, nem szeretnek az ellenfelek Kerkradéba jönni. Ez még tavaly is igaz volt, noha akkor a kiesés ellen harcoltunk. Most arra számítottunk, hogy csütörtöki Európa-liga-mérkőzése miatt nem lesz annyira friss a PSV, és a második félidő ezért a miénk lehet. Ez, azt hiszem, be is jött, mert a szünet után mi játszottunk jobban.

MIBEN VÁLTOZOTT AZ ELMÚLT SZEZON ÓTA? TÚLLÉPETT-E MÁR A 8–1-EN? MILYENEK VOLTAK A HOLLANDIAI VISSZHANGOK? TOVÁBBI VÁLASZOK A CSATÁRTÓL A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN, AMELYET MÁR ELOLVASHAT DIGITÁLIS FORMÁTUMBAN IS!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik