MLS: zseniális ollózás és két szerencsétlen öngól – Gazdagék meccsén volt minden

Vágólapra másolva!
2021.06.27. 11:31
null
Nem akármilyen találatok születtek a Chicago–Philadelphia meccsen (Fotó: Twitter)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján a Chicago Fire és a Philadelphia Union 3–3-as döntetlent játszott. A találkozón volt zseniális ollózás és két szerencsétlen öngól is. A meccs 61. percében a magyar válogatott középpályása, Gazdag Dániel is pályára lépett.

A Philadelphia botrányosan kezdte a meccset – a második percben Jakob Glesnes egy bal oldalról érkező beadást próbált becsúszva menteni, ám olyan pocsékul találta el a labdát, hogy az átrepült a kapus fölött.

Az Union drukkerei nem sokkal később már örülhettek, hiszen a 28. percben szögletből egyenlített a pennsylvaniai csapat. Quinn Sullivan nagyjából hét méterről, parádés mozdulattal ollózott a kapuba.

Az első félidő végén a Philly újabb gólt szerzett, így a Chicagóban még hősként ünnepelték Boris Sekulicot, amikor fejesével egyenlített a Fire az 55. percben. A meccs hajrájában azonban rosszkor volt rossz helyen, ugyanis egy éles szögből leadott lövés után a kapus pontosan a védőre ütötte a labdát, ami be is pattant a kapuba – ráadásul a chicagói gárda ekkor már ismét vezetett, szűk negyedórát kellett volna kibírnia a három pont megszerzéséhez.

Az izgalmas találkozón Gazdag Dániel is szóhoz jutott, nagyjából fél órát kapott a Philadelphiában – az utolsó gólban egyébként benne is volt, ő indította a szélen Kacper Przybylkót. A másik magyar légiósunknak, Sallói Dánielnek jó napja volt, a Los Angeles FC ellen győztes gólt szerzett a 87. percben.

EGYESÜLT ÁLLAMOK, MLS
ALAPSZAKASZ
Chicago Fire–Philadelphia Union 3–3
Philadelphia: Gazdag Dánielt a 61. percben cserélték be.
Sporting Kansas City–Los Angeles FC 2–1
Sporting: a mérkőzést végigjátszó Sallói Dániel győztes gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik