Légiósok: „A gyökerekhez nyúlt vissza, ez a magyar stílus!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.10. 09:10
Németh Krisztiánt nem győzik dicsérni új csapatánál. Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City csatáráról edzője, Peter Vermes, valamint az utánpótlásban dolgozó Urbányi István is remek véleménnyel van.

Németh bemutatkozása tökéletesre sikerült a Sportingnál: első találkozóján rögtön egy mesterhármassal nyitott a korábban Angliában, Görögországban és Hollandiában is megforduló csatár.első találkozóján rögtön egy mesterhármassal nyitott a korábban Angliában, Görögországban és Hollandiában is megforduló csatár.

Ezek után Peter Vermes a bajnokságban azonnal a kezdőcsapatba nevezte a magyar támadót, aki tétmeccsen végül az ötödik fordulóban zörgette meg először a hálót.

„A magyarokat egykor Európa braziljaiként becézték, ez pedig nem véletlen, a magyar mentalitás és játékstílus bármely csapat előnyére válhat. Tizenhét éves volt Németh, amikor először láttam játszani. Azonnal megfogott, a Liverpool ajánlatával azonban nem versenyezhettünk. Nem hiszem, hogy jól döntött, mikor Angliát választotta, az a klub egyszerűen túl erős volt neki, ráadásul a tartalékcsapatban nem kímélték. Ki tudja, mire vitte volna, ha Hollandiában, esetleg Spanyolországban kezd?” – mondta Vermes.

„Németh visszanyúlt a gyökerekhez, és megmutatta, milyen a régi, tradicionális magyar stílus. Vág az esze, villámgyors, és mindig életveszélyes! Hatalmas lehetőségek rejlenek benne, és tökéletesen illik a ligához. Igazi sztár lehet itt” – mondta az mlssoccer.com-nak a Kansas utánpótlásában dolgozó Urbányi István.

Németh magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Real Salt Lake ellen léphet pályára legközelebb. A Sporting KC jelenleg a Nyugati főcsoport negyedik helyén áll két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik