MLS: Gazdag Dánielt és Sallói Dánielt is jelölték az idény MVP-je címre!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 11:27
null
Gazdag Dánielből MVP lehet (Fotó: Getty Images, archív)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga, az MLS Keleti főcsoportját vezető Philadelphia Union a honlapján közölte, hogy a klub kilenc játékosát jelölte a liga a különböző kategóriákban az idény legjobbjai közé. Köztük Gazdag Dánielt is, akit a legrangosabb elismerésre, az alapszakasz legértékesebb játékosának járó MVP-díjra jelöltek. Az MLS hivatalos tájékoztatásából később kiderült, hogy utóbbi díjra a Sporting Kansas City magyar válogatott játékosa, Sallói Dániel is jelölt. 

 

A Philadelphia Union a honlapján közölte, hogy két meccsel az alapszakasz vége előtt az MLS megnevezte, a különböző kategóriákban kik a jelöltek az idény legjobbjainak járó elismerésekre. A Keleti főcsoport listavezetőjétől összesen kilenc játékos került a jelöltek közé

A legrangosabb elismerésre, Landon Donovan MLS MVP-díjra két Union-játékost is jelöltek: a kapus Andre Blake-et (aki a legjobb kapusnak járó elismerésre is jelölt) és a magyar válogatott Gazdag Dánielt, aki klubrekordot jelentő 19 góllal 3. helyen áll a liga góllövőlistáján, és öt gólpasszal is hozzájárult csapata remek szerepléséhez.

Nem sokkal később az MLS hivatalos tájékoztatásából kiderült, hogy a Sporting Kansas City magyar válogatott játékosát, Sallói Dánielt is jelölték az MVP-díjra.

A díjról a jelenlegi MLS-játékosok, az MLS-klubok szakmai képviselői (edzők, sportigazgatók) és a média képviselői közösen döntenek, a szurkolók pedig szavazhatnak a legszebb gólra és az év védésére. A díjakról október 9-én döntenek.

Gazdag, vagy Sallói lehet az első magyar válogatott sportoló, akit bármelyik amerikai majorsportban az aktuális idény legértékesebbjének választanak.

A Union a Twitteren az alábbi klippel jelezte, Gazdag abszolút rászolgált arra, hogy MVP-nek válasszák. A csapat legközelebb magyar idő szerint szombaton 23.30 órakor lép pályára az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Charlotte vendégeként.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik