MLS: „Csak egy poén” – Sallói Dánielből nem lesz televíziós celeb

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2020.03.04. 17:21
null
Sallói Dánielt tudta nélkül, poénból nevezték az amerikai Nagy Ő színpadi változatába (Fotó: sportingkc.com)
Nagy ő, jókora félreértés. Csapatépítő program: Sallói Dánielt kansasi klubja nevezte be az ismert műsor színpadi változatába. Heteken át tartó forgatásról és televíziós celebségről azonban szó sincs – árulta el a Nemzeti Sportnak.

Az interneten végigszáguldott a hír: a korábban Magyarországon is vetített Nagy Ő című televíziós sorozat amerikai változatában szerepel Sallói Dániel, az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City 23 éves labdarúgója. A hozzászólások nem kímélték a támadót: ezzel vége is karrierjének, jobban tenné, ha inkább a labdával foglalkozna – és még az enyhébbek közül idéztünk.

Annak idején a korábbi teniszező, Noszály Sándor volt a nálunk vetített műsor főszereplője, már sportkarrierje befejezését követően, ő választott párt magának az adásba jelentkező hölgyek közül, majd egy valóságshow-szereplő, Molnár Anikó (azóta Nagy Ő Anikó) csemegézett a férfiak közül. Miután a forgatás hetekig tart, valóban furcsának tűnt a hír, ezért magát az érintettet kérdeztük: miről van szó?

„Hallottam, milyen visszhangja lett ennek az egésznek otthon – mondta az edzést követően Sallói Dániel. De nem hibáztatok senkit, aki élesebben reagált, mert azóta megtudtam, mi volt ez a műsor otthon – nos, amiről itt szó van, az nem az!”

Akkor érdemes tisztázni a helyzetet.

Hogy került ebbe a történetbe Sallói Dániel? Miről van szó?

„Még az év elején érkezett egy elektronikus levél, amelyben tájékoztattak, az öt kiválasztott jelölt között vagyok – kezdett bele a sztori ismertetésébe. – Öt jelölt? Micsoda? Nem jelentkeztem sehová, gondoltam, ez valami levélszemét, spam, furcsa e-mailek jöttek már korábban is – erre sem reagáltam, nem foglalkoztam vele. Elmentünk edzőtáborozni, és amikor a bajnokság előtt visszatértünk Kansasbe, mondták a klubon belül: én nyertem, engem választottak. Mondtam is, hogy nagyszerű, de én semmiről sem tudok…”

Azóta kiderült: a televíziós show alapján ez a műsor országjáró, színpadi változata, ahogyan mondani szokás: hakni. Körülbelül egy óra alatt lezajlik.

„A Sporting Kansas kommunikációs osztályán dolgozók kapták a felkérést: a műsor sok amerikai nagyvárosban megfordul, és mindenhol az adott településen ismertnek számító arcot, főleg sportolót kerestek – folytatta Sallói Dániel. – A klub dolgozói rám gondoltak, mondván, talán nem vagyok annyira kellemetlen jelenség, meg tudok szólalni nagyobb közönség előtt is, ügyesnek tartanak, amikor a médiában kell szerepelni, és végül engem választottak. A jelentkező hölgyek a város színházában énekelnek, táncolnak, különböző szituációs gyakorlatban mutatják meg, mire képesek – nekem a bemutatott produkciók alapján kell döntenem közöttük. Válaszolni sem volt időm, a csapattársak máris ugrattak: ők már hamarabb tudtak erről, az összes jegyet megszerezték az első sorokba, jönnek kacagni rajtam, miként hoznak majd zavarba a lányok. Az edzői stáb szerint ez remek csapatépítő program lesz jövő csütörtökön – pénteken pedig indulunk Atlantába, bajnoki mérkőzésre. Zrikálnak: úgyis szingli vagyok, hátha megismerkedek valakivel. Nagyjából ennyi a sztori, jó móka, egy poén, szó sincs arról, hogy televíziós celeb akarnék lenni, vagy arról, hogy ne a futball lenne nekem az elsődleges – talán majd ha egyszer abbahagyom, csatlakozom Kabát Péterhez, de ez még nagyon messze van.”

Az MLS 2020-as idénye egy hete kezdődött: a Sporting Kansas City Vancouverben nyert 3–1-re, Sallói Dániel és magyar klubtársa, Baráth Botond a kispadon ült. Utóbbi alighanem ott lesz Marco Rossi Bulgária ellen készülő keretében, a műsor kapcsán adódik a kérdés: Sallói Dániel a színpadon válogat, de őt kiválasztja-e a szövetségi kapitány?

„Természetesen ez a célom, de nem beszéltünk Marco Rossival, eddig sem voltam a csapata tagja, így nem számítok meghívóra – mondta Sallói Dániel. – Átalakult a keretünk, az első bajnoki meccsen nem léptem pályára, de nagyon hosszú az idény, tudom, hogy előbb-utóbb pályára küldenek. A felkészülésem jól sikerült, remélem, a folytatásban is sikeresek leszünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik