Liga 2: Bukarestben nyert az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2022.04.22. 12:28
null
Műfűvön kellett kiharcolni a sikert (Fotó: FK Csíkszereda)
Két fordulóval a román másodosztály alsóházi rájátszásnak vége előtt már megnyerte csoportját az FK Csíkszereda, miután a székelyföldi csapat péntek délelőtt Bukarestben győzte le közvetlen riválisát, a Metaloglobust. 

 

 

A fordulót a hétvégi ortodox húsvét miatt rendezték a Liga 2 hagyományos szombat délelőtti időpontjánál egy nappal korábban, és a szokatlan időpont mellett eső és rossz minőségű műgyep is várta a csapatokat a román főváros Pantelimon negyedében található pályán.

Dican Ferenc csíkszeredai vezetőedzőnek ráadásul a kezdés előtti pillanatokban kellett módosítania kezdőcsapatát, mivel a csapatkapitány Csürös Attila sérülése kiújult, így nem tudta vállalni a játékot. A rutinos védekező középpályás hiányát meg is érezte az FK, amely hosszú hónapok óta először nem tudott kezdeményezni. A hazaiak mélységi indításokkal és sorozatos szögletekkel kerültek rendre a csíki kapu elé, de a beadások többségét kifejelte Kelemen Dávid és Gergely Botond. a 25. percben viszont Gyenge Szilárd két kapusbravúrja mentette meg a góltól a vendégeket, előbb Andrei Rauta kapáslövése után a földről nagy ívben felpattanó labdát tolta szögletre, majd a sarokrúgás után szintén Rauta fejese után úgy védett a jobb alsó saroknál, hogy a bukarestiek már benn látták a labdát.

Az FK csupán a félidő legvégén tudott végigvinni egy támadást, ezt azonban rögtön ki is használta: Marvin Schieb tört be balról a hazai kapu elé, középre passzolt Jelena Richárdnak, aki a labdaátvétellel mindkét védőjét lerázta és hat méterről a jobb felső sarokba lőtt (0­–1).

A második félidőben már jóval kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, a csíki lerohanásokban is rendre benne volt a gólveszély, bár nagyot védenie ismét Gyengének kellett, aki a kiugró Alexandru Enachét állította meg. Ovidiu Herea fejesét viszont már neki sem sikerült fognia, a Metaloglobus játékosai és mintegy 200 szurkolója viszont alig tíz percig örülhetett az egyenlítésnek, mert a Csiszér Balázs buktatásáért megítélt szabadrúgásból Soufiane Jebari 20 méterről, a sorfal felett a bal felső sarokba küldte a labdát (1–2).

Két perccel a vezetés megszerzése után pedig emberelőnybe is került az FK, a Peter Gál-Andrezlyt hátulról felrúgó Leonard Boiangiu kapott piros lapot a hazaiaktól. Újabb két perc múlva végképp eldőlt a találkozót, Jelena fejesét csak kiütni tudta George Gavrilas kapus, a labdára lecsapó Schieb pedig egy csel után 12 méterről a jobb sarokba lőtt (1–3).

LABDARÚGÁS
ROMÁN LIGA 2
ALSÓHÁZ, A-CSOPORT, 5. FORDULÓ

Metaloglobus–FK Csíkszereda 1–3 (O. Herea 69., illetve Jelena 45., Jebari 79., Schieb 83.)
Az állás:
1. Csíkszereda 42 pont, 2. Metaloglobus 35, 3. Selimbar 33, 4. Poli Iasi 33.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik