Lengyelország: Nikolics góljai beindították az időgépet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.22. 09:52
Több mint húsz éve nem volt a Legia Warszawának olyan gólerős labdarúgója, mint a mostani idény első kilenc bajnoki fordulójában kilenc gólig jutó Nikolics Nemanja. És az a bizonyos előd is „csak” nyolccal kezdett.

A hétvégén a Ruch Chorzównak is betaláló, csapata eddigi bajnoki góljainak 43 százalékát szerző Nikolics Nemanja előtt legutóbb az 1992–1993-as szezont kezdte Legia-futballista hasonlóan jó formában: Maciej Sliwowski nyolc góllal állt kilenc kör után – vonja meg az időutazás mérlegét a Przeglad Sportowy lengyel sportlap.Nikolics Nemanja előtt legutóbb az 1992–1993-as szezont kezdte Legia-futballista hasonlóan jó formában: Maciej Sliwowski nyolc góllal állt kilenc kör után – vonja meg az időutazás mérlegét a Przeglad Sportowy lengyel sportlap.

A kilencszeres válogatott Sliwowski 25 gólig jutott abban az évadban (igaz, három találatot végül elvettek tőle, mivel a szövetség bundagyanú miatt megsemmisítette az utolsó fordulóban lejátszott Legia–Wisla mérkőzés 6–0-s végeredményét).

Ami a lengyel ligát illeti, az utóbbi tíz évben csupán egyvalaki járt több gólnál kilenc kör után: Artjoms Rudnevs, akit szintén Magyarországról, a ZTE-től igazolt egy lengyel élcsapat. A lett támadó a Lech Poznannál töltött második idényében, 2011 őszén kilenc forduló után 14 góllal vezette a góllövőlistát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik