Légiósok: Vida Kristopher bemutatkozott, az övé a 10-es mez

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 10:14
A DAC-tól a lengyel bajnok Piast Gliwicéhez igazoló Vida Kristopher szerda este bemutatkozott új klubjában. Ezzel kapcsolatban a Nemzeti Sportnak elmondta, már most érzi a 10-es mez súlyát új együttesénél.

Megvolt a bemutatkozás: Vida Kristopher a Piast Gliwice–Arka Gdynia (1–0) lengyel bajnoki 81. percében pályára lépett a hazaiaknál. A támadó középpályás Dunaszerdahelyről költözött Lengyelországba, és a Piast Gliwice hétközi sikerének már részese lehetett.Vida Kristopher a Piast Gliwice–Arka Gdynia (1–0) lengyel bajnoki 81. percében pályára lépett a hazaiaknál. A támadó középpályás Dunaszerdahelyről költözött Lengyelországba, és a Piast Gliwice hétközi sikerének már részese lehetett.

Vida a 81. percben állt be (Fotó: Piast Gliwice)
Vida a 81. percben állt be (Fotó: Piast Gliwice)

„Éppen most értem az egyik áruházba – mondta lapunknak csütörtök délután a 24 esztendős játékos, vagyis a költözés még zajlik, a bérelt lakásba szükség van néhány kisebb-nagyobb bútordarabra. – Gyorsan zajlanak az események: aláírtam, beköltöztem, már az autóm is megvan, jött az első meccs, így csak most van időnk körülnézni a párommal, mire is van szükségünk. A lakás ragyogó helyen van, tíz perc alatt odaérek az edzésre, de Gliwice amúgy sem nagy város.”

Persze a futball a lényeg: a Legia 51 pontjával elhúzott, de a 42 ponttal második Cracovia nincs messze a 40 ponttal hatodik Piasttól.

„Nagyon sűrű az élmezőny – folytatta a magyar labdarúgó. – Még öt forduló van az alapszakaszból, azt követően a felsőház tagjai egymás ellen meccselnek, vagyis ha a bajnoki címvédés nem is sikerül, a második hely elérhető. A játékunk sokban hasonlít ahhoz, amit Dunaszerdahelyen kértek az edzők. Szerdán három védővel, öt középpályással és két csatárral futballoztunk, a két ék mögötti pozíció volt az enyém az utolsó percekben, de már mondták, hogy a négy–három–hármas szisztémát is alkalmazzuk, abban a szélen is szerepet kaphatok. Nagyon kedvesen fogadtak a társak, és még a tízes mezt is megkaptam! Persze ehhez az is kellett, hogy éppen szabad volt, de azt viseltem a DAC-ban, szeretem a számmal járó pluszfelelősséget, a tízestől mindenki többet vár egy kicsit. Sok párharc, nagy küzdelem jellemzi a lengyel bajnokságot, kíváncsi vagyok, mire leszek itt képes. Nagyon várom a következő fordulót, remélem, a listavezető Legia ellen több játéklehetőséghez jutok.”

A beilleszkedés gyors, a költözés zajlik: Vida Kristopher a DAC szurkolói után a gliwicei drukkereket is meghódítaná.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik