Légiósok: tripla, gólkirályi cím – így búcsúzott a magyar

Vágólapra másolva!
2015.06.26. 18:20
Mint arról nemrégiben beszámoltunk, Sallói Dániel az Egyesült Államokból visszatér az Újpesthez, amellyel amatőr szerződést kötött. A 18 éves támadó azonban a mostani szezont még befejezte a Sporting Kansas City utánpótláscsapatánál, és mesterhármassal, valamint házi gólkirályi címmel búcsúzott Urbányi István együttesétől.

A Sporting Kansas City U18-as csapata pénteken Sallói triplájának is köszönhetően 6–1-re megverte a BW Gottschee alakulatát, de így sem jutott be a bajnokság rájátszásába. A korosztályos válogatott magyar csatár 21 gólt szerzett a szezonban, ezzel az SKC házi gólkirálya lett.

„Amikor megérkeztem az Egyesült Államokba, nagyon sovány voltam. Most is sovány vagyok, de sokat dolgoztam a szakmai stábbal, melynek tagjai segítettek abban, hogyan használjam a testemet. Jó felépítésű védők ellen játszottam, fel kellett vennem velük a versenyt. A labdával mindig jól bántam, de az ellenfelek könnyen eltoltak. Most már tudom, hogyan birkózzak meg az erősebb játékosokkal, ezáltal jobb futballistává váltam” – mondta Sallói Dániel a Sporting Kansas City hivatalos honlapjának.

A forrás megjegyzi, Sallói gyakran az edzések után is kint maradt a pályán, hogy fejlessze a rúgótechnikáját, így nem csoda, hogy a szezon második felében sokat tudott lendíteni csapata játékán.

„Más futballkultúrából érkezett, tökéletes példája a magyar játékosoknak. Nemcsak jó labdarúgó, de nagyon intelligens is a pályán – mondta a korosztályos együttest irányító Urbányi István. – Peter Vermes (az első csapat vezetőedzője – a szerk.) hitvallása szerint ennél a klubnál a csapatérdek mindig elsőbbséget élvez, továbbá kemény munka és intelligencia szükségeltetik a sikerek eléréséhez.”

„Dániel érkezésével okosabbá vált a játékunk. Ezért fontos, hogy külföldi játékosok is szerepeljenek a csapatban. A jó futballisták a többiekre is hatással vannak a pályán” – tette hozzá a magyar szakember, aki szerint ebben a korban a fiatal játékosok egymástól is nagyon sokat tanulnak.

Sallói Dániel igazi futballcsalád sarja, hiszen nemcsak édesapja, a korábbi válogatott Sallói István, hanem nagyapja és dédapja is magas szinten űzte a sportágat. A 18 éves labdarúgó a következő szezonban ismét Újpesten mutathatja meg a tudását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik